2013. február 21., csütörtök

Könyvek, amikre érdemes odafigyelni 2.

Úgy gondolom, napjainkban nagyon sok könyv kerül a boltok polcaira. Emiatt néha, akarva-akaratlanul is, de megesik, hogy elsiklunk egy-egy olyan történet felett, ami pedig igenis megérdemli, hogy elolvassuk. 
Ezért arra gondoltam, hogy időnként lesznek hasonló bejegyzések azokról a kötetekről, amik ebbe a kategóriába tartoznak.

Az első részben két ilyen könyvre hívtam fel a figyelmeteket, és most is ugyanennyivel jövök:

1.

Abbi Glines: Breathe 

Hazánkban a Maxim Kiadó gondozásában, a Dream válogatás sorozatán belül fog a boltok polcaira kerülni. Várhatóan idén ősszel.
És plusz jó hír, hogy egyenlőre úgy néz ki, ugyanezzel a csodaszép borítóval jelenik majd meg nálunk is.
Amit még érdemes tudni, hogy a Breathe a Sea Breeze (Parti szél) sorozat első része. De ebben az esetben a sorozatot úgy értsétek, mint a Tökéletes kémiánál vagy az Anna és a francia csóknál.

Fülszöveg:
Sadie White nem a helyi strand életmentő szolgálatát és még csak nem is az egyik belvárosi szalon kisegítőjének feladatát - amely az ő korában éppen ideálisnak mondható - választotta nyári diákmunkaként. Nem, ő terhes édesanyja helyett vállalja annak munkáját, aki gazdag családok nyári otthonainak háztartási alkalmazottja egy közeli szigeten.
Mikor a család megérkezik a nyaralásukra, Sadie meglepődve tapasztalja, hogy a ház tulajdonosa nem más, mint maga Jax Stone, a világ egyik legszexibb tini rocksztára. Ha Sadie nem azzal lenne elfoglalva, hogy édesanyjáról gondoskodik és a házat takarítja, akkor talán - ahogy azt mindenki tenné - odáig lenne azért, hogy egy rocksztárnak dolgozhat.

Habár Sadie nem dob hátast Jax hírnevétől, a fiúnak megtetszik a lány. Sadie minden vonása felkelti Jax érdeklődését, ugyanakkor ezt egyáltalán nem mutatja ki. A fiú életében sosem működtek a szerelmi kapcsolatok, és ugyan őrülten vágyik Sadie-re, úgy gondolja, a lány többet érdemel. Azonban a nyár végére Jax rájön, hogy a levegővétel sem megy Sadie nélkül.
(a fordításért köszönet Petrának)

És íme egy kis ízelítő, kedvfokozó videó is:



2.

Isaac Marion: Eleven testek

Kiadó: Libri
ISBN: 9789633100660
Oldalszám: 312 oldal
Megjelenés: Március 20.

Azok számára, akik már látták a Warm Bodies film előzetesét, nem kell bemutatnom Isaac Marion könyvét, ami a mozi alapjául szolgált.
És plusz jó hír, hogy hazánkban is bemutatásra kerül a film, mégpedig április 20-tól.

Fülszöveg:
Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélyesen érdekel majd egy zombi." – Stephenie Meyer, A Twilight-saga szerzője
R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van – ő egy zombi. Keresztülverekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni – néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai.
Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy milyen meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között.
Amerikában minden nézőcsúcsot megdöntött a regényből készült film John Malkovich főszereplésével!

Ps.:Mind a két könyvről lesz értékelés, amint megjelentek és elolvastam őket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése