2013. augusztus 25., vasárnap

Csontváros kampány - 10. nap: Valentine



Valentine Morgenstern

Egyéb felvett nevei: Michael  Wayland, Jonathan Clark

Születési idő: 1970
Szülei: Seraphina Morgentern és ismeretlen a apja
Felesége: Jocelyn Fairchild
(ex)Parabatai: Luke Garroway
Gyerekei: Jonathan Christopher Morgenstern, Clary Fray
Státusz: Árnyvadász

Valentine az Árnyvadász Akadémián  tanult, és már fiatalon is roppan karizmatikus személyiség, valamint kiváló harcos volt. Jó megjelenése, és varázslatos kisugárzása népszerűvé tette társai körében. Ennek köszönhetően sikerült maga köré gyűjtenie egy nagyobb baráti társaságot, kikkel megosztotta azt a nézetét, miszerint minden generációban egyre kevesebb Árnyvadász születik, és szentül hitte, hogy a Végzet Kelyhe, valamint Raziel segítségével újabbakat teremthetnének, ám ezt tanáraik valódi szentségtörésnek minősítették.  Így Valentine titokban megalapította a Kört, hivatalos nevük pedig Raziel Köre lett.
Miután befejeződött az iskola, a kapcsolatuk cseppet sem lazult meg, Valentine továbbra is kitartott nézetei mellett, és ezért mindent megtett, hogy még több embert toborozzon, hatalmuk pedig egyre növekedett, céljaik pedig változtak. Immáron háborút fontolgattak az Alvilágiak ellen. Közben feleségül vette Jocelyn-t, és a nő családjának birtokára költöztek.
Valentine újabb nézeteivel, miszerint meg kell tisztítani a világot az Alvilágiaktól, egyre többen nem értettek egyet, de nem mertek kilépni, így összefogva vadásztak az Alvilágiakra.
Később Jocelyn terhes lett, ám akkoriban a férfi viselkedése nagyon megváltozott. Napokra a pincébe zárkózott, és démonvérrel kísérletezgetett. Eleinte csak önmagán, majd megidézte Lilith-et, minden démon anyját, és a segítségét kérte. Az adott a véréből, de előre figyelmeztette Valentine-t, hogy a gyermek, melynek szánja el fogja veszíteni minden emberségét. Valentine-t nem érdekelte, és a vérből Jocelynnak adott, így mérgezve tulajdon fiát. 
Miután Jocelyn megosztotta a Valentine-al kapcsolatos félelmeit Luke-al, az elment parabatai párjához, hogy beszéljen vele, ám Valentine megnyugtatta, hogy a terhes nő csak képzelődik, és elhívta barátját vadászni, ahol tőrbe csalta, és Luke-ot megmarta egy vérfarkas. Ezután Valentine megvetette egykori társát, és ey erdőben magára hagyta egy tőrrel, hogy végezzen magával. 
Közben elérkezett a Fegyverszünet éve, és Valentine terve körvonalazódott. Úgy tervezték, hogy megvárják amíg a fegyvertelen Alvilágiak megérkeznek Idrisbe aláírni a szerződést, amit 15 évente újítani kellett, és akkor lecsapnak rájuk. Ám Jocelyn elárulta a férjét, szövetkezett az életben maradt Luke-al, és előre figyelmeztették a Klávét, valamint az Árnyvadászokat a merényletre. Ám még így is rengetegen vesztették életüket a Felkelésben.
Miután Valentine rájött, hogy felesége elárulta, elmenekült, felégette egykori otthonukat, és megrendezte fia, valamint saját halálát. 
Jocelyn viszont még azelőtt teherbe esett Clary-vel, hogy elhagyta volna Valentine-t. 
Valentine további életútjáról Jace-nél olvashattok. Katt ide.


Ha Valentine, akkor Jonathan Rhys Meyers

Azt hiszem, JRM nem igényel hosszasabb bemutatást, mert rengeteg filmben, sorozatban láthattuk már, és elég sok fajta karaktert tudhat maga mögött. Az viszont biztos, hogy kapásból nem rá gondoltunk volna Valentine neve hallatán, hisz tudjuk, hogy Valentine a könyvben egy magas, méltóságteljes, őszhajú férfi. Viszont a pszichopata, hatalommániás és egyedi nézeteket valló  figura nem állt olyan távol JRM-től, hisz a Tudorokban Henrik is hasonló.
A film készítői pedig kénytelenek voltak áldozni az akció oltárán, és kicsit átformálni Valentine-t, hogy a film vége kellően izgalmas, pörgős, és eseménydús legyen. Emiatt a külsején is sokat kellett alakítani, mert valljuk be, egy dögösebb, vadabb Valentine sokkalta vonzóbb a vásznon, mint egy jól öltözött elegánsan lépkedő férfi, aki kard helyett a szálakat bonyolítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése