2013. október 17., csütörtök

Heidi McLaughlin - Forever My Girl

Heidi McLaughlin nagysikerű Beaumont sorozatának első része októberben nálunk is megjelent Forever My Girl - Örökké a csajom címmel az Ulpius-ház gondozásában. Ennek örömére a Blogturné Klub 8 bloggere október 3-tól október 17-ig minden másnap egy-egy ajánlóval vár benneteket, valamint a történethez kapcsolódó extrákkal és nyereményjátékkal. Ráadásul a turné végén 3 különböző könyvnyereményt is kisorsolunk az Ulpius-ház jóvoltából, amikért a bejegyzések végén található Rafflecopter doboz kitöltésével szállhattok versenybe.


Heidi McLaughlin: Forever My Girl - Örökké a csajom

Kiadó: Ulpius-ház
ISBN: 9789632548319
Oldalszám: 300 oldal
Fordító: Rákócza Richárd

Fülszöveg:
Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok.
Tíz év telt el.
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után.
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…

Saját véleményem:
Liam Page sikeres rocksztár. Lányok százai hevernek a lába előtt, ám Liam számára egyikőjük sem jelent többet egy numeránál. Több mint tíz éve egyetlen lányt szeret, akit elhagyott azért, hogy megvalósíthassa saját álmait.
Egy nap azonban meghal legjobb gimis barátja, Mason, és Liam eltökélt szándéka, hogy egy évtized után visszatér szülővárosába, Beaumontba, és részt vesz a temetésen. Csakhogy nem ez az egyetlen dolog, ami miatt visszatér. Feltett szándéka, ha csak egy pillanatra is, de látnia kell Josie-t, a lányt, aki a világot jelenti számára, és akiről már annyi dalt írt. Arra azonban még ő sem számít, hogy a helyi múzeum mosdójában összefut a 9 éves Noah-val, aki amellett, hogy nagyon hasonlít rá, kiderül, hogy Jojo fia. És egyben az övé is.
Josie élete megváltozott, mióta Liam elhagyta és megszakított vele minden kapcsolatot. Életet adott közös fiúknak, megnyitotta saját virágüzletét, és összejött Nickkel, a sráccal, akit Liam már a gimiben is gyűlölt. Csakhogy a szíve legmélyén még mindig egyetlen férfit szeret, és nem azt, akivel egy fedél alatt él, és eljegyezték egymást. A sikeres rocksztár felbukkanása feje tetejére állítja egész addigi életét, mivel Liam mindenáron részese akar lenni Noah életének, és a csaját is vissza akarja szerezni...

Ha azt mondom, hogy instant szerelembe estem ezzel a könyvvel, akkor még talán finoman is fogalmaztam. Egyszerűen imádtam, és csak úgy faltam a sorokat!
Már régebben kinéztem magamnak, mert gyönyörű és megkapó volt a borítója. Aztán kicsit utánanéztem, és őszintén bevallom, megijedtem attól, hogy apukákról, anyukákról és gyerekekről kell majd olvasnom, mert ez a téma nem áll olyan közel hozzám, de végül igazán pozitívan csalódtam. Rögtön az elején, ahogy Liam megérkezett Beaumontba, elkapott a hangulat, a hely, a történet és a szereplők varázsa, és pár óráig ott éltem velük, és én is részese lettem az életüknek. Izgultam értük, drukkoltam nekik, és törölgettem a könnyeimet.
A történet eleje érzelmileg nagyon kemény és felkavaró. Az írónő olyan életszerűen ír az elmúlásról, a temetéssel kapcsolatos teendőkről, valamint a gyászolók érzelmeiről, hogy sikerült darabokra cincálnia a szívemet. Főként Liam búcsúbeszédével. De a koporsó kiválasztása is földhöz vágja az embert, noha csak kevés szó esik róla.

Maga a regény két szemszögből íródott; hol Josie szemén keresztül láthatjuk az eseményeket, hol Liamén. Ezáltal jóval komplexebb képet kapunk az egészről, és megismerhetjük mind a két fél gondolatait, érzéseit, cselekedeteit, vagy hátterét.
Jojo aranyos és szerethető karakter. Igyekszik minden elvárásnak megfelelni, és a legjobbat szeretné a fiának, vőlegényének, és a férfinek, akit soha nem szűnt meg szeretni.
A történet során talán neki van a legnehezebb dolga. Anno meg kellett küzdenie Liam szüleivel, akik lenézték őt szegény családja miatt, és mindent megtettek annak érdekében, hogy elszakítsák tőle fiukat; majd a srác magyarázat nélkül elhagyta, és elérhetetlenné vált számára, összetörve ezzel a szívét. Ráadásul egy babáról is gondoskodnia kellett. És, ha mindez nem lenne éppen elegendő szegénynek, akkor Liam felbukkanása miatt is ő kerül a legkényelmetlenebb helyzetbe. El kell magyaráznia kisfiának, hogy ki is az apja; szembe kell néznie féltékeny vőlegényével, aki mindenáron adoptálni akarja Noah-t, és ezzel egyben elszakítani vérszerinti apjától. Liamről már nem is beszélve, akinek jelenléte állandó bizonytalanságban tartja. Vajon marad, vagy elmegy? összetöri-e Noah szívét, és őt is elhagyja, mint egykor őt? 
Ám annak ellenére, hogy Josie milyen nehéz helyzetben van, mindig racionálisan cselekszik, és a legjobb utat választja azáltal, hogy a fia érdekeit helyezi előtérbe.

Liam... hát ő egyszerűen fantasztikus! *teljesen belezúgott*
Külsőre is mindene adott, hogy megdobogtassa a női szíveket. Sötét haj, igéző szemek, sportos testalkat, tetoválások (!). Ráadásként pedig ott van a motor, a gitár, és a csípőjén lazán lógó farmer. Hát kell ennél több? Kötve hiszem, de ha mégis, akkor olvassatok tovább...
Bár Liam sokáig a rocksztárok életét éli, Beaumontba érve visszaalakul Liam Westbury-vé, azzá az egyszerű sráccá, aki valójában mindig is volt. Segít a barátainak, kiáll mellettük, és megtesz minden tőle telhetőt.
Imádtam, ahogy a fiához viszonyult, és ahogyan bánt vele. Egyszerre volt az apja és a legjobb barátja. És külön becsülöm benne, hogy bár gyűlölte Nick-et, mégsem hangolta ellene Noah-t, sőt!
Szerettem azokat a részeket is, amikor Noah-t tanította focizni, vagy házat kerestek. Egyszóval mindent, amit együtt csináltak. Érdekes volt látni, hogy egy rocksztár miként alakul át apává, ha a helyzet úgy kívánja. Az pedig, hogy hogyan pátyolgatta legjobb barátja családját, szívszorító volt.
Liamnek ugyan megvoltak a maga múlt- és jelenbéli démonjai, amikkel meg kellett vívnia a saját harcát, de egyetlen percre sem volt hiteltelen. Mindvégig férfi tudott maradni. Olyan férfi, akinek bár vannak hibái, mégis roppant szerethető.

Pluszpont a visszaemlékezős részletekért. Nem volt belőlük túl sok, de mindig a megfelelő időben adagolta az írónő, és érthetőbbé tették az adott szituációt. Nem mellesleg pedig izgalmas volt belepillantani Jojo, Liam, Katlyn és Mason gimis éveibe. Tetszett, hogy egyes szokásaik semmit nem változtak az évek alatt. Mint például a lelátó lépcsőjén való sörözés, és üvegdobálás, vagy maguk a meccsek.
De a rocksztár vonal is roppant jól sikerült. Egy kis ízelítőt kaphattunk abból az életvitelből, ami az ismert embereknek kijut. Mindezek mellett még rengeteg dolgot kiemelhetnék, a helyi füstös bár hangulatától, a karácsonyozáson át a virágüzlet kirakatrendezéséig. Számtalan olyan apró mozzanat volt, ami valamilyen pluszt adott a regényhez.
És muszáj még szót ejtenem az érzékiségéről, mert, mint tudjuk, a New Adult könyvekben bizony van szex. Igen, ebben is van, de csak egyszer, és az is gyönyörűen van megírva, nem pedig pornókönyvbe illően. Ezt leszámítva pedig nem is igen akad más erotikus jelenet. Szóval azok is bátran olvashatják, akik fenntartással viseltetnek eziránt.

Az első rész vége teljesen lezárt, a főszereplőket illetően nem maradnak elvarratlan szálak az utolsó jelenet pedig annyira Liam ♥. A folytatásban a mostani mellékszereplők közül ketten lépnek előre és kapnak saját történetet, amit már rettentően várok, mert még mindig él előttem az agyontetovált dobos rocksztár képe, aki képes minden hétvégén füvet nyírni a kiszemelt hölgynél, pusztán azért, hogy megszerezze annak a figyelmét. Nem mellesleg abban a karácsonyi jelenetben, annyira cuki volt!

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus, vagy életszerű történeteket, imádja a rocksztárokat vagy a tetovált/motoros pasikat.


Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Liam, Harrison és Noah
Kedvenc jelenet: a karácsony (elejétől a végéig)
Negatívum: túl gyorsan elfogytak a lapjaim...
Borító: 5/5




Interjú az írónővel


BTK: A regény szerves részét képezi a rockzene is, legalább annyira, mint a foci. Van olyan énekes, akinek a hangja, zenéi vagy a stílusa hasonlít Liamére? Esetleg őt magát is egy meglévő énekesről mintáztad, vagy teljes mértékben a te fantáziád alkotta meg őt? Neked ki a kedvenc előadód?

Heidi: Liam karakterét épp az teszi különlegessé, hogy az olvasó akárkinek elképzelheti. Imádom a zenét, hiszen ez fejleszti és táplálja a kreativitást. 4225 West a kedvencem.
(Liam bandájáról több szó esik majd a második kötetben – amelynek címe: My Unexpected Forever – és leginkább a Maroon 5-hoz hasonlítható.)

A teljes interjú megtekintéséhez KATT IDE! :)




Nyereményjáték


1) Csak töltsd ki a Rafflecopter dobozt, lájkolj minket és már nyerhetsz is.
2) Még egy esély a nyereménykönyvre. Keresd minden nap a kiemelt betűket a blogturnéban résztvevő blogok posztjaiban. Ha mindet megtaláltad, egy nevet tudsz kirakni. Ezt kell beírnod az utolsó Rafflecopter mezőbe!


a Rafflecopter giveaway

Nézzetek be a turné többi állomására

10/03 Nem harap a... - Álomcast
10/05 Kelly Lupi olvas - Karakterinterjú: Liam
10/07 Deszy könyvajánlója - Levél Josie-nak
10/09 Angelika blogja - A sorozatról röviden
10/11 MFKata gondolatai - Idézetek
10/13 Roni olvas - Zenelista
10/15 Kristina blogja - Karakterbemutatók: Liam & Josie
10/17 Dreamworld - Interjú az írónővel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése