2014. augusztus 29., péntek

Jennifer L. Armentrout - Opál


A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a Luxen sorozat következő könyvét, az Opált. Katy és Deamon története folytatódik, még csak most lendül be igazán. A könyv elit startjával egyidőben indul a nyolc állomásos blogturné is, ahol nem csak érdekességeket tudhattok meg a könyvről a szokásos értékelések mellett, de egy különleges nyereményjátékban is részt vehettek. Persze nyeremény is van: nem kevesebb, mint három szerencsés tarthatja majd kezében hamarosan az Opált! Tartsatok velünk egy űrutazásra! Mi hozzuk a helyes űrlényeket. :)


Jennifer L. Armentrout: Opál

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633738573
Oldalszám: ??? oldal
Fordító: Miks-Rédai Viktória

Fülszöveg:
Senki sem érhet fel Daemon Blackhez.
Amikor elszánta magát, hogy kimutatja az érzéseit irántam, komolyan beszélt.
Soha többé nem kételkedem benne – és most, hogy túljutottunk a zökkenőkön, újra és újra fellobbannak köztünk a lángok.
Csakhogy még ő sem védheti meg a családját, ha eltökélik, hogy kiszabadítják a szeretteiket.
Mindazok után, amiken keresztülmentem, én sem vagyok többé ugyanaz, aki voltam. Még mindig változom, és fogalmam sincs, mi lesz a vége. Lépésről lépésre fedezzük fel az igazságot, és amikor szembekerülünk a hibrideket tesztelő és kínzó titkos kormányzati szervezettel, ráébredek, hogy a képességeim nem ismernek határokat.
A halál a mindennapjaink részévé vált. Onnan kapunk segítséget, ahonnan a legkevésbé várnánk, és a barátainkról kiderülhet, hogy valójában a halálos ellenségeink – de nem fordulunk vissza.
Akkor sem, ha az eredmény örökre darabokra töri az életünket.
Egységben az erőnk – és ezt ők is tudják.

Saját véleményem:
Katy és Daemon élete most végre meghitt és békés... lehetne, azonban rengeteg nehézséggel kell szembenézniük. Dee továbbra is Katy-t okolja szerelme halála miatt, míg Dawson mindenáron ki akarja szabadítani fogságban lévő kedvesét, kerüljön bármibe. Hogy Dawson nehogy valamilyen hülyeséget csináljon, Daemon titokban folyamatosan követi ikertestvérét - még ha ez azzal jár is, hogy félbe kell szakítania egy randiját -, és ha a helyzet megköveteli, akkor bizony közbe is avatkozik.
Mivel Katy-ék nyakán az iskolakezdés, ami jócskán megnehezíti Dawson őrzését, azzal az ötlettel állnak elő, hogy a srácot is beíratják a suliba. Azonban hiába a frappáns mese Dawson hirtelen felbukkanásáról, a pletyka úgyis szárnyra kap. Ám mindez eltörpül amellett, hogy valaki Katy és Daemon múltjából újra felbukkan, és olyan ígérettel rukkol elő, mely mind a két fél számára előnyös, ugyanakkor rettentően rizikós. Végül Dawson érdekeit nézve, a luxenek közös megegyezéssel  beleegyeznek, és nekivágnak, hogy a védett központból kiszabadítsák Beth-éket...

„Daemon és a meglepetés egy mondatban, ez valami szórakoztató kalandot ígért.”

A második résznél vegyes érzéseim voltak, és bár Katy szappanoperás viselkedésétől függetlenül szerettem, azért az első rész színvonalát nem tudta hozni. Emiatt kicsit ugyan félve, de nekifutásból cuppantam rá Damonre... izé az Opálra, és azt kell mondanom, hogy az Obszidiánt magasan túlszárnyalta. Nem túlzás azt állítani, hogy ez az eddigi legjobb rész.
A történet elejétől a legvégéig érződik egy bizonyos fokú feszültség, ami egyrészt a szituációkból, másrészt a karakterek közti nézeteltérésekből adódik.
Valamilyen szinten ennek tudható be az is, hogy a szereplők egyre inkább felnőnek a rájuk nehezedő teher miatt. Sokkal érettebben viselkednek, mint anno. Ám aggodalomra nincs ok, amíg Daemont látjátok, a humorforrás is garantálva van.
Kedvenc luxenünk most is hozza szokásos szarkasztikus beszólásait, csipkelődéseit, és bőven szolgáltat okot a mosolygásra és az olvadozásra. De tapló, tollbökdösődős viselkedése mellett egy egészen újat is megismerhetünk, méghozzá a romantikusat. Nem is akármilyen fajtából! Olyan szívszorító, lányok millióinak térdét rogyasztó módon, hogy olvasás közben csoda, ha az olvasó el nem csöppen, mint a megolvadt fagyi. Ráadásul Daemon úgy teszi ezt, hogy nem megy át szirupos papucsba. Tehát a fiúk "Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor." szentháromsága kiegészül egy királyi négyessel, a lábrogyasztó vallomásokkal.
Katy-vel - aki idő közben visszaváltozott ugyanazzá a szerethető bloggerinává, tele könyves megjegyzésekkel - remek párost alkotnak. Kettejük között tényleg minden értelemben szikrázik a levegő. Érezhető az az elemi vonzódás, sóvárgás, amivel egymást kívánják. Olyanok a másik számára, mint az oxigén. Oké, Daemon esetében Katy inkább olyan, mint a csokis keksz. 
Dee-ről nem mondok semmit, de Black vér(mérséklet)ét le sem tudná tagadni, akárcsak Dawson. Mindannyian forrófejűek, akaratosak, ám a szeretteikért képesek elmenni a végletekig.

„– Ez nem paranormális fantasy, vagy mi a fenéket olvasol te. Nincs megtervezett cselekmény, nincs egyértelműen eldöntve, hova fog ez az egész kifutni. Az sem egyértelmű, ki az ellenség. Nincs garantált happy end, és te pedig… – Lehajtotta a fejét, hogy a szemembe nézhessen. – Te pedig nem vagy szuperhős, akármire is vagy képes.”

Miután a színen újra feltűnik egy olyan karakter, akire nem is számítanánk, fenekestül felforgatja a többiek életét. Katy-éknek meg kell bízniuk benne, ami nem könnyű feladat, tekintve, hogy egyszer már átverte őket. Csakhogy az ajánlata, miszerint, ha Daemonék segítenek neki kiszabadítani valakit ugyanarról a helyről, ahol Beth-t is fogva tartják, akkor ő is segít a lány megszöktetésében, Dawson miatt visszautasítatlan. Főleg úgy, hogy a srác egy ismerőse révén képes meghackelni a biztonsági kamerákat.
A luxenek ezt követően, szövetkezve az illetővel, napi edzésbe fognak, hogy minden probléma nélkül be tudjanak hatolni. És időközben rengeteg új dolgot fedeznek fel. Mivel a küldetésbe nem csak a Black ikrek vesznek részt, hanem Ashék, valamint Matthew is, a súrlódás garantált a lányok és fiúk között egyaránt.
A vége miatt pedig előre szólok: kegyetlen! Jennifer L. Armentrouttól megszokhattuk már a függővégeket, én is számítottam rá, de a fináléban lévő feszített tempójú akcióban az írónő úgy megcsavarta a szálakat, hogy nem győztem kapkodni a fejemet, hogy most mi van(?), és amikor a legvégéhez értem, csak ültem, és néztem ki a fejemből, hogy ez most komoly? Jennifer, are you kidding me?! Komolyan így, és itt kellett abbahagyni? Vagy valaki kitépkedte a könyvem hátuljában lévő lapokat? Darabokra tört a szívem, és elképzelni sem tudom, mit hoz a folytatás. Vagyis el tudom, de nem akarom, hisz az túlságosan fájni fog. Érzem.
Összességében tehát ajánlom minden Daemon fannak, és úgy ámblokk mindenkinek, aki szereti az igényes, humoros, akciódús, szexi földönkívüliekkel, és badass hősnőkkel dúsított regényeket. Daemon nélkül nem édes az élet.
  

Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Daemon, Katy, Dawson, Dee
Kedvenc jelenet: Daemon minden jelenete
Negatívum: miért nincs a kezemben a folytatás?
Borító: 5/5




Cassandra Jean rajzok








Nyereményjáték


Ugyan a luxenek már nem élnek a Lux bolygón, de ti most eljuthattok oda. Játsszatok velünk egy kis társasjátékot, hogy esélyetek legyen megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott három példány egyikét az Opálból.
A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.Feladat:

1) Nézzétek meg a közös blogon a társasjáték tábláját (http://www.blogturneklub.com/2014/08/opal.html)! Akár ki is nyomtathatjátok, ugyanitt még bábu-sablonokat is találhattok, természetesen a könyv főszereplőivel.
2) Dobjatok. Minden nap, az aznap esedékes bejegyzésben megtalálhatjátok a kockát és rajta a dobás értékét. Lépjetek ennyit a táblán.
Figyelem! A játékra csak akkor tudtok helyes megoldást adni, ha mindig csak annyit léptek, amennyit a blogon közzétett kockán láttok és a helyes sorrendet is betartjátok. Ez megegyezik a blogturné menetrendjével.
3) A táblán csapdák és lehetőségek is vannak. Ha olyan mezőre lépsz ahonnan űrhajó indul, akkor előre ugorhatsz mezőket, csak kövesd a hajó sárga útvonalát. A féregjáratok visszavetnek, ha ilyen mezőre lépsz kövesd a vörös járatot visszafelé.
4) Írd meg nekünk, hogy a nyolcadik lépés után melyik mezőn állsz. Ezt a megfejtést a lenti rafflecopter megfelelő mezőjébe kell felvezetni.
5) Extra pontokat is szerezhetsz, ha élőben is megvalósítod az általunk tervezett társasjátékot és erről fényképet is küldesz. A rafflecopterben kell megadnod a linket, hogy hova töltötted fel a képet. Ha inkább más játékot eszeltél ki a Lux-sorozat szereplőivel azt is megoszthatod velünk, ez is plusz pontokat ér (de azért a mi játékunkba is vegyél részt a pontokért.)


Nézzetek be a többi állomásra is

08/27 Angelika blogja - Idézetek
08/28 MFKata gondolatai - 10 dolog, amit szeretünk Daemonben
08/29 Dreamworld - Cassandra Jean rajzok
08/30 Kelly & Lupi olvas - Halloween
08/31 Nem harap a...- Interjú Pepével
09/01 Deszy könyvajánlója
09/02 Media Addict
09/03 Insane Life - Obsession

1 megjegyzés:

  1. Kedves Dreamworld! A blogunkon (Könyvmolyok blogja) jelöltelek egy TAG-re, hogy te is megcsináld. Remélem szánsz rá időt. Sok sikert! ;)
    http://konyvmolyok-blogja.blogspot.hu/2014/09/olvasasi-szokasok-tag.html#more

    VálaszTörlés