2014. november 19., szerda

Jus Accardo - Toxic



Kedvenc Hatos párosunk, Dez és Kale folytatja kalandját a Denazen sorozat második részében. A Toxic október 28-án jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál. Tarts velünk, hogy megtudd mit gondoltunk a könyvről és a különleges interjúknak és extráknak köszönhetően többet tudj meg a könyvről, a régi barátokról és az új szereplőkről!


Jus Accardo: Toxic - Mérgezés

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633738030
Oldalszám: 366 oldal
Fordító: Lánc Brigitta

Fülszöveg:
Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája.

Saját véleményem:
Dez és Kale a Menedékben meghúzódva, új Hatos barátaikkal körülvéve élik mindennapjaikat. S bár az elmúlt időszakban sok minden megváltozott az életükben, Dez adrenalinfüggősége és szerelmük továbbra is megmaradt.
Ám egy napon, amikor egy kilenc méteres darut készülnek megmászni puszta buliból, utoléri őket a jóslat, mely szerint Kale életéért cserébe súlyos árat fizetnek majd.
A daru tetején állva, szenvedélyes csókjuk közben Dezt rosszullét fogja el és a srác minden érintése kínzó gyötrelemmel tölti el, kis híján meg is hal. Ezután a lány bánatában elmenekül. Belopózik régi otthonába, emlékek után kutatva, csakhogy nem sokkal később, megjelenik egy, az apjának dolgozó ikerpár, akik őt keresik. Menekülés és dulakodás közben egyikük megfogja, és Dez vállán egy csúnya seb keletkezik az érintés nyomán, mely napról napra fájdalmasabb és gusztustalanabb lesz. Ha ez, valamint a Kale-lel szembeni immunitásának elvesztése nem lenne éppen elegendő csapás, megjelenik a Menedékben egy új, dögös vörös csaj, aki minden probléma nélkül képes megérinteni Kale-t. Felbukkanásának oka, pedig ennél is rosszabb: Ginger őt választotta Kale tanárának, mivel Jade képes 4 és fél méter sugarú körben semlegesíteni a veszélyes adottságokat.

Úgy látszik, az írónő szereti a hatásos belépőket, ugyanis a Touch-hoz hasonlóan, most is egy adrenalinbombával indít, a szó minden értelmében. Dez és Kale magaslati csókcsatája, és az utána következő gyötrelmes és sokkoló pillanatok marha jól megalapozzák a hangulatot, és amolyan filmszerűen pörögnek az olvasó előtt.
Egyik meglepetésből csöppenünk a másikba, ahogyan sorra ütik fel fejüket az újabbnál újabb problémák Dez elveszti immunitását Kale érintése iránt, kap egy halálos sebet a vállára, melynek következtében olykor keserves fájdalomhullámok törnek rá, Alex továbbra sem akarja megérteni a nem szó jelentését, ráadásul megjelenik Jade, aki nemcsak, hogy képes megfogni Kale-t, de már első perctől kezdve rá is nyomul.
Ám Dezt nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladja. Ő továbbra is egy tökös, badass csajszi, fantasztikus humorral, és tengernyi szarkazmussal megáldva. Ugyanakkor Jade-nek köszönhetően, megismerhetjük egy másik, érzékenyebb, csajosabb oldalát is.
Most, hogy már képtelen hosszabb ideig - de még pár percért is pokoli fájdalommal fizet - Kale-t tapintani, Dez magabiztossága szép lassan megcsappan. Pláne úgy, hogy a címlaplány kinézetű Jade folyamatosan a fiún lóg, és minden szabadidejüket gyakorlással töltik. Elbizonytalanodik, és úrrá lesz rajta a féltékenység.
Míg az első részben a Denazen világa körül forogtak az események, addig itt most inkább az érzelmeké, és a különféle kapcsolatoké a főszerep. Persze Mr. Cross és az őrült ikerpárosa, valamint a mérgezés és a Felsőbbrendűség is közbeszól, hisz Dez számára vészesen fogy az idő. Túl kell élnie egy mérgezést, és a Felsőbbrendűség csoport átkát is, de azért javarészt a szerelmi három-, illetve négyszögé a főszerep.
Ez a kis változás bizonyos téren jót tett a regénynek, de voltak dolgok, ahol viszont gyengítette. Mindenképp a pozitív csoportba sorolhatóak Dez szarkasztikus belső monológjai, a Kale iránti érzéseinek kicsapódása, ahogyan kimutatja, mennyire szereti, és hogy ezért mit hajlandó feláldozni, illetve a sok akció.
A negatív halmaz viszont a lány féltékenységéből és bizonytalanságából álló hülyeségek képezik. Magához képest több butaságot csinál, vagy csupán egyszerű, logikus dolgokat nem képes összerakni. Jó, tudom, az, hogy haldoklik nem könnyíti meg a helyzetét... ettől függetlenül imádom!
És akiket még nagyon szeretek, az a két srác, Alex és Kale. A szó- és fizikai csatáik fergetegesek. Ha ők egy légtérbe kerülnek, ott kő kövön nem marad. Alex egy igazi poéngyáros, akiből én még sokkal többet is elviselnék, Kale pedig... hát ő az én kis Tarzanom még mindig. (Vagyis nem az enyém, mert Lupi megöl, ha ezt meglátja.) Noha csinál 1-2 hülyeséget, amiről ő maga nem tudja, hogy milyen hatással van másra, végül mégis kivágja magát, és képtelenség rá haragudni.
Bezzeg Jade... Ilyen szinten én még nem gyűlöltem könyves karaktert, mint ezt a libát. Folyamatosan az idegeimet táncolt. Annyira szerettem volna a lábát betonba önteni és a tengerbe dobni, vagy legalább jó alaposan megtépni!
Mindent egybevetve ez a rész sokkal szórakoztatóbb lett az elsőnél. Izgalom, humor, szarkazmus, szerelem, féltékenység, kandúrharc - minden megvan benne, ami egy jó kis adrenalinbomba olvasmányhoz kell.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Alex, Dez, Kale
Kedvenc jelenet: Alex-Kale (szó)csatái, Kale vallomása
Negatívum: JADE
Borító: 5/5




Kedvcsináló idézetek


"Kale csókjaitól még egy pornósztár is elpirult volna."

"- Nem tévedsz. Nem tudom megérinteni, ahogy te sem.
Alex ajka megrándult. Összefűzte a karját, kidüllesztette a mellkasát, és egy kicsit kihúzta magát. Jól ismertem ezt a pózt. Provokál.
- Akarsz fogadni?
- Igen - felelte Kale hűvösen. - Ha még egyszer megpróbálod, én is megérintelek. Utána már csak a szelet érintheted majd, ahogy szétszórja a hamvaidat a világban."

"Jade elutasítóan nézett rá, majd mosolyogva Kale felé fordult.
- Mindenféle dologra van képesítésem.
Ó! Igen! verekedni fogunk.
- Te vagy az ex, igaz? - dőlt hátra Jade, és Alexre vigyorgott. - Te és Dez aranyos pár vagytok. Tökre szikrázik köztetek a levegő.
- Bizony! - feleltem, fejemet az asztalra ejtve. - Csak remélni tudom, hogy lángra lobbantja Alex fejét."

"Mire az ötödik órához értünk, képtelen voltam koncentrálni. Kizárólag Kale-re tudtam gondolni. És Jade-re. És Alexre. Olyanok lesznek a hétköznapjaink, mint valami átkozott szappanopera. És valószínűleg egy mocskos vérfürdő."

 "(...) ha szeretsz valakit, akkor vannak dolgok, amiken nem gondolkozol. Csak cselekedsz."

"Kale felsóhajtott. Nem védekezett, és nem sajnálkozott. Csak a tényt közölte.
- Nem kedvelem Alexet.
Ginger Kale-ről Alexre nézett, majd így szólt:
- Én sem szeretem a káposztát. De láttál már engem összeverni a zöldséges pultot egy élelmiszer boltban?"

"Számomra ő volt minden. A kezdet és a vég."

"- Néha a lélegzetem is elakad, ha a közeledben vagyok. Kiszorul a levegő a tüdőmből, ha belegondolok, hogy nem érhetek hozzád. Fáj és nem tudok semmi másra gondolni. De ez... (...) ... ez elfeledteti velem. Forog tőled a fejem. Mint a sörtől."

"A szoba sarkában halomban hevertek anya ruhái. Azt gondoljátok, hogy a countryzene rossz? Próbáljatok együtt élni egy kis szobában egy trehány felnőttel! Ha én hagytam szanaszét a cuccaimat, nekem volt rá mentségem. Tizenhét éves voltam."

"- Brandt egész életemben ott volt nekem. Ő mindig kiállt mellettem. Bármi történt is. Ha a dühömet kellett kiadnom, ott volt. Ha sírnom kellett, ott volt. Ha hülye voltam, vagy valami irdatlan nagy hülyeségre készültem, Brandt ott volt, hogy megállítson, vagy, ha kellett, elráncigált a sürgősségi osztályra.- Megböktem a cipőjét a meztelen lábammal. - És aztán találkoztam veled. Te minden vagy, ami Brandt, és még annál is több. Érted, amit mondok?
- Mindig el foglak vinni a sürgősségi osztályra, ha megsérülsz."




Nyereményjáték

Itt az idő, hogy megszenvedjetek egy Toxic példányért! 3 szerencsés ismét nyerhet egy kópiát.

Dez nem túl szerencsés mostanában. Rálőnek, összeverik, üldözik aztán mindennek tetejében még meg is mérgezik. Minden erejére és szövetségesére szüksége lesz, hogy túlélje az újabb kalandot. Te vajon túlélnéd? Játékukban ezúttal a mérgező természet tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok két-két képet. El kell döntenetek, hogy melyiktől szenderülnétek örök álomba. Sok sikert!


Mai mérgek:
 (nem hiányzik a kép)
 
M  vs. N 




Nézzetek be a többi állomásra

11.07. Függővég - karakter interjú (Dez, Kale, Alex)
11.09. Kelly & Lupi olvas - Jus kedvenc jelenetei a Touchból
11.11. Media - Addict
11.13. Könyvszeretet
11.15. Angelika blogja - Playlist
11.17. Deszy könyvajánlója
11.19. Dreamworld - Idézetek
11.21. CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése