2014. december 6., szombat

Jennifer L. Armentrout - Origin



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Jennifer L. Armentrout várva várt következő Lux kötete, az Origin - Eredet. Ennek örömére hat blogger, hat állomáson fogja értékelni a könyvet és néhány extrát is olvashattok.
Felkészültél Daemonra?


Jennifer L. Armentrout: Origin - Eredet

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633992135
Oldalszám:
Fordít: Miks-Rédai Viktória

Fülszöveg:
Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt.
Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel. 
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek?
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?

Saját véleményem
Katy fogságba esik a Daedelusnál. Különböző teszteket végeznek rajta és  drasztikus módszerekkel arra kényszerítik, hogy használja a Forrás erejét, hogy megnézhessék, sikeresen végbement-e nála a mutáció. Ugyanakkor igyekeznek a lehető legbarátságosabban bánni vele. Saját szobát kap, és beavatják egy-két tevékenységükbe is. A dokija pedig eközben megdöbbentő dolgokat árul el neki a luxenekről. 
Katy teljesen összezavarodik a látottak és hallottak miatt, ám továbbra is kitart elvei és a szívének fontos személyek mellett, még akkor is, ha ezzel csak magának árt.
Mindeközben Daemon, magához térve dühösebb, mint valaha. Kitör a fogságból - ahova Dawsonék dugták saját érdekében, míg kitalálnak valamit -, és kész elpusztítani bárkit és bármit, hogy megmenthesse Katy-t... vagy hogy legalább mellette legyen. Így hát jobb terv híján maga mögött hagyja testvéreit, és elindul feladni magát. Ám előtte még egyezséget köt Luc-kel...

 "A világot is felégetném, hogy megmentsem őt!"

Az Origin olvasása közben két gondolat járt szüntelenül a fejemben. Az egyik a "Jesszusmária, meg a mankós Szent József!" - hogy Daemont idézzem -, hisz Jennifer L. Armentrout brutális fokozatra kapcsolt! A másik pedig az az, hogy milyen messzire is kerültünk a szarkasztikus, csokis sütit faló, tollbökdösős, bunkó Daemontől, és a talpraesett, ámde egyszerű, hétköznapi bloggerina Katy-től.
Az elmúlt kötetek során rengeteget fejlődtek, és számtalan kemény dolgon estek át, de az Originben végérvényesen felnőttek. Olyan szintű megpróbáltatásokat éltek át mind a ketten, melyek során érettebbek és kicsit másabbak lettek. Ettől függetlenül persze továbbra is megmaradtak azon értékeik, tulajdonságaik, amik miatt megszerettük őket, szóval pánikra semmi ok. Luxenünk továbbra is cicázik és szórja a fellengzős megjegyzéseit, Katy pedig az ínséges időkben is gondol még a blogjára... Ám ez a rész sok mindent megváltoztat. A tét nagyobb, mint valaha! És immáron nem csak Katy, hanem Daemon szemszög is van!
Daemon és Katy elszakadása, valamint az egyre szerteágazóbb problémák és érzések miatt nagyon is szükség van arra, hogy belemásszunk kedvenc luxenünk fejébe. 
Eleinte külön utakat járnak be. Míg Katy a Daedalus fogságában próbálja megtartani józan eszét és önkontrollját, addig Daemon átkapcsol - nagyon-nagyon - badassbe. Szó szerint bármit megtenne azért, hogy megmentse szerelmét. És bizony meg is tesz. Még, ha ez azt is jelenti, hogy önként és dalolva kell feladnia magát a Daedalusnál. 
Érdekes, izgalmas, őrült, vicces és fájdalmas - leginkább ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni azt, amiben Daemonnek köszönhetően részünk van. Imádtam, hogy végre nem csak szavakból és a Katy által érzékelt tettekből tudhattam meg, mit is jelent Daemon számára a lány. A belső vívódásai és monológjai által sokkal hihetőbb és mélyebb jelentést kapott minden, és bizonyos tettek egészen más értelmet nyertek ebben a formában. Például az is, hogy Daemon képes volt szinte nulla tervvel a háta mögött feladni magát, csak azért, hogy Kat mellett lehessen. Kívülről szemlélve ez egészen egyszerűen őrültségnek tűnne, de a srácban végbemenő folyamatok miatt már abszolút nem az. Sokkal inkább őszinte és tiszta szerelmet sugall.

"Minden körülmények között szeretlek. És nem számít, mi történt a múltban vagy mi fog történni ezután. (...) Mindig szeretni foglak. És együtt vagyunk ebben az egészben. Ez sosem változhat meg." 

Fentebb pedig már említettem, hogy a kedves írónő magasabb fokozatra kapcsolt. Nos, ez a romantikára is igaz. Katy-ék között most már nem csak szikrázik a levegő, de majdhogynem fel is robban. Olyanok egymásnak, mint az oxigén vagy az étel. Nélkülözhetetlenek. Vágynak egymásra fizikai és lelki szinten is. Gyönyörű, perzselő, sóvárgó és tüzes pillanatokat élnek át együtt, amit a szituáció csak méginkább kiélez. 
De nehogy azt higgyétek, hogy ettől valami cukorszirupos szappanoperába csapnak át. Ó, nem. Daemon tud úgy hősszerelmes és romantikus lenni, hogy közben talpig férfi marad. Illetve másokkal szemben továbbra is ő a szarkasztikus Black (olyan beszólásai vannak, mint az Obszidián idejében!), na meg ha kell, simán szétrúg néhány hátsót is.
Ám mielőtt végleg átcsapnék egy Deamon Blackről szóló ódába, kanyarodjunk vissza a történetre.
Ezúttal fontos szerepet játszik a Daedalus. Végre kiderül, kik is ők, milyen céljaik vannak, miket csinálnak, és úgy általában minden, ami a szervezetükkel kapcsolatos. Legalábbis részben, mivel nehéz eldönteni, mit lehet elhinni nekik és mit nem. Ráadásul olyan titkok tudódnak ki, melyek mindent átírnak, és csak jobban megbonyolítják az eddigi dolgokat. Gondolok itt például a címre, vagy Dasher elméleteire, és tevékenységeikre.
Az Originben rengeteg akció, látványos összecsapások, megdöbbentő fordulatok, sokkoló veszteségek, remek új karakterek, és újra magukhoz térő régi kedvencek egyaránt előfordulnak. A Lux világa kiszélesedik, a szereplők pörögnek, akárcsak a történet. Nincs egyetlen pillanat se ami alatt unatkozhatnánk. És a vége! Jennifer, te meg akarsz ölni?! Vagy csak felsőfokú diplomát szereztél a hogyan kínozzuk olvasóinkat ördögi módon szakból? Mert így abbahagyni baromira nem volt jó vicc. Én nem nevettem. Szóval: kedves Könyvmolyképző, térden állva csúszok-mászok a folytatásért! A világot is felégetném, hogy a kezemben lehessen az ötödik könyv.
 

Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Daemon, Daemon, Daemon, Katy, Archer, Dee
Kedvenc jelenet: nem árulhatom el, mert spoileres
Negatívum: a Blake-kel történő dolog
Borító: 5/5


 

Gizmo


"- Mondj nekem valami olyasmit, amit eddig nem tudtam!
Néhány pillanatig hallgatott.
- Mindig szerettem volna egy mogwait.
- Micsodát?
Még mindig nem nézett fel, de végre elmosolyodott. A szívemet szorongató pántok kissé meglazultak.
- Láttad a Szörnyecskéket, nem? Emlékszel Gizmóra? (...) Anyu hagyta, hogy megnézem, pedig még kicsi voltam. Gizmó megszállottja lettem. Jobban szerettem volna egy Gizmót, mint bármi mást. a világon. Még meg is ígértem anyunak, hogy nem adnék neki enni éjfél után, és nem vizezném össze."






Nyereményjáték


Daemon nem egyszerűen egy űrlény, de egy olyan, aki közöttünk él.
A mostani nyereményjátékban nincs más dolgotok, mint a képek alapján kitalálni melyik sorozatról van szó. Mindegyik kép egy-egy sci-fi, földönkívülis sorozatot takar, amit itthon is láthattatok.
(A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A levélben való kiértesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, akkor új nyertest sorsolunk.)






Nézzetek be a többi állomásra is

11/25 Deszy könyvajánlója
11/27 Media Addict
11/29 Angelika blogja
12/01 Insane Life
12/05 Kelly & Lupi olvas
12/06 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése