2014. december 18., csütörtök

M. Leighton - Down to You



A felnőtt romantika kedvelőinek ajánljuk figyelmébe M. Leighton - Rajtad áll c. könyvének népszerűsítő blogturnéját. A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően december 5-én megjelent, a külföldön is népszerű The Bad Boys sorozat kezdőkötete.
A Blogturné Klub 7 bloggere várja olvasóit értékelésekkel, extrákkal és természetesen nyereményjátékkal.


M. Leighton: Down to You - Rajtad áll

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633739952
Oldalszám: 264 oldal
Fordító: Goitein Veronika

Fülszöveg:
Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára.
Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik.
Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elfutna. Gyorsan és messzire… amíg nem késő.
Érzéki játék, három játékossal…Vajon hogyan végződik a játszma? 

Saját véleményem:
Olivia minden tekintetben egy átlagos lány. Éli nyugodt kis életét, együtt lakik az általa olyannyira gyűlölt, ügyvéd unokanővérével, közben fősulira jár, ahol számvitelt tanul, hétvégente pedig csaposkodik egy bárban.
Ám barátnője leánybúcsúja felkavarja nyugodt, zűröktől mentes életét, amikor a visszafogott, kissé félénknek mutatkozó Olivia engedve barátnői nyomásának, magára vállalja a feladatot, hogy a menyasszony helyett, ő vetkőzteti le a chippandale srácot. Épp amikor Liv belemerülne az élvezetekbe, megjelenik az igazi vetkőzős fiú, és kiderül, hogy egészen addig a bár - meglehetősen vonzó - tulajdonosával, Cashsel szórakozott...
Másnap reggel, Olivia kissé spiccesen belebotlik Cashbe, aki a konyha közepén ücsörög. A lány letámadja, mindenfélének elhordja, mit sem sejtve arról, hogy a srác nem is Cash, hanem Nash, az ikertestvére, és egyben unokanővére barátja... Ám megszégyenülése itt még nem ér véget. Először fenékre esik az utcán Nash előtt, majd elromlik a kocsija, így pedig kénytelen elfogadni a jóképű, ügyvédtanonc segítségét, aki készségesen felajánlja, hogy elviszi egyórányira levő munkahelyére. 
Liv napról-napra jobban vonzódik Nashhez, csakhogy Casht sem tudja kiverni a fejéből. Ráadásul mind a két ikernek bejön, nem is kicsit... A kérdés csak az, hogy kit válasszon? A jófiú, intelligens Nasht, vagy a bártulajdonos, talpig rosszfiú Casht?

Karakterek  
Adott egy átlagos lány, két dögös pasi, akik bónuszként még ikrek is, ám a személyiségük merőben eltérő. 
Cash első pillanattól kezdve a rosszfiú fogalom tökéletes megtestesítője. Pimasz módon kihasználja Olivia tudatlanságát a lánybúcsúztatón, és amikor kiderül, hogy ő valójában a tulaj, és nem a fellépő, akkor még rátesz egy lapáttal, és cseppet sem finoman flörtölni kezd vele. Később pedig, amikor munkát ad a lánynak, méginkább kihasználja a helyzetekből adódó lehetőségeket. Ám ezenkívül is minden egyéb területen megfelel a róla kialakult imázsnak: éjszakai bárt vezet, szemérmetlenül flörtöl, body shotozik az alkalmazottaival, motorja és tetoválása van, illetve szemtől szemben, érzelmektől- és kötelezettségektől mentes szexuális kapcsolatot kínál Oliviának. Ettől függetlenül - vagy éppen emiatt -, imádtam a szókimondó, pimasz és szemérmetlen stílusa miatt. Nem csodálom, hogy Liv nem tudta kiverni a fejéből...
Ugyanakkor ott van Nash is, aki a tökéletesség mintaképe. Okos, művelt, karrier orientált, kiemelkedő, biztos jövő áll előtte, plusz figyelmes, megbízható és rendkívül kedves. És bizony ő sem veti meg a flörtölést, valamint a kétértelmű utalásokat. Csak egy bibi van... foglalt. 

Szerelmi háromszög
A fentebbiek fényében elmondható, hogy Oliviának - aki egy szerethető, többé-kevésbé talpraesett, egyszerű csajszi - egyáltalán nincs könnyű dolga a fiúkat illetően. Mint, ahogyan ő, úgy sokáig én is ingadoztam Cash és Nash között - de egy hangyányival mégis inkább Cash felé húzott a szívem -, majdhogynem képtelenség választani közülük. Más és más módon vonzóak. És ebben a háromszögben a vonzalom a kulcsszó. 
Noha a történet alapfelállása - egyszerű lány, aki viszonyba gabalyodik a jó- és rosszfiúval - baromi sablonos, a három karakter közti kapcsolat végre nem arról szólt, hogy első látásra belezúgtak a másikba. Nem, itt egyikük sem beszélt szerelemről, csak és kizárólag vonzalomról. Ez pedig jóval hihetőbb ilyen rövid idejű ismertség után. Sokkal könnyebben emészthető az, ha az ember lányát egyszerre két pasi mozgatja meg (lásd: könyves háremem), mintha mind a kettőben a nagy Ő-t látná (Will Herondale). Úgyhogy nálam ezen a téren (is) kiérdemelt egy pluszpontot az írónő.
Ami pedig a romantikus/erotikus részeket illeti, hát abból, ahogy haladunk a könyv vége felé, egyre több és több lesz. A kezdeti pajzán szócsatákat eleinte felváltják az intimebb töltetű érintkezések (pl: body shot vagy irodai tipi-tapi), majd keményebben (hogy stílusos legyek) is belecsapunk a lecsóba. Jónéhány erotikus pillanatnak lehetünk szemtanúi, melyek során a kémia érezhetően dolgozik a párosok között.

Problémás részek
Szeretném kihangsúlyozni, hogy olvasás közben - sőt utána sem -, engem ezek a dolgok egyáltalán nem zavartak, de minthogy problémásabb részek is léteznek, mindenképp lényegesnek tartom kiemelni őket. 
A Down to You egy vérbeli romantikus, erotikus, sok humorral fűszerezett limonádé. Inkább a szórakoztatás a célja, tehát nincsenek benne különösebb mélységek vagy magasságok, hosszú eszmefuttatások, nagy életigazságok, vagy bonyolult lelki válságok. A legtöbb dolog viszonylag hamar megtörténik, mindenféle bonyodalom nélkül - gondolok itt elsősorban a romantikus-erotikus szál(ak)ra, illetve munkalehetőségekre, meg egyéb spoileres részekre. Továbbá maga a stílus is egyszerűbb. Aki barokkos körmondatokra vágyik, az ne ezt a könyvet szemelje ki. Akit viszont ez nem zavar, annak garantáltan néhány szórakoztató, vidám órában lesz része.

Hangulat & apró momentumok
Nos, az van, hogy én ebbe a regénybe beleszerettem, a hibáival együtt. És nem pusztán Cash és Nash miatt, hanem az olyan kiegészítő apróságok miatt, mint a lánybúcsú, a csapos állás, vagy a farm. 
A lánybúcsúval való kezdés szerintem szenzációs ötlet volt! Mivel egy csajoknak szóló könyvről van szó, mi lehetne jobb indítás, mint egy csapat felajzott, kissé részeg lány, akik a vetkőzős fiút várják - aki teszem hozzá, jön is? 
A csapos állás meg... Lehet, én vagyok az elfogult, mert imádom az ilyen témájú filmeket (Bourlesque & Sakáltanya) meg könyveket (Tíz apró lélegzet), de van egyfajta szexi, sötét és sajátos hangulatuk. Érdekes és izgalmas a munkatársak egymással való viszonya, a versengéseik, az italtöltögetés, a vendégek kiszolgálása, a zene, és a nyíltság, merészség, amivel a dolgozók rendelkeznek; a lehetőség, hogy bárki, bármikor felpattanhat a pultra és lejthet egy táncot, vagy a csábítás, a flörtölés, a body shot, stb...
Mindezekkel szöges ellentétben pedig megjelenik a farm is, Olivia múltját bemutatandó. Megvan a maga bája a vidéki életnek, az ott élő állatoknak, és életformának. Arról nem beszélve, mennyi lehetőséget rejt magában...

Csavarok
Az első fordulat az a bizonyos éjszaka, ami felkavar mindent. Olivia egy feledhetetlen éjszakát tölt az egyik fiúval, csakhogy a hévtől, és az egyéb tényezőktől, amik összejátszanak, fogalma sincs, melyikkel... Ez pedig egy állandó kérdéssé alakul a történet folyamán. És bár elég egyértelműnek tűnhet az olvasó számára, hogy melyikkel... mégsem az. Sokszor azt hittem, tudom a választ, és falnak mentem volna, hogy Liv nem látja a fától az erdőt... de aztán olyankor mindig jött egy apró utalás, elejtett félmondat, és én összezavarodtam.
De aztán jött a legbrutálisabb csavar, amire tényleg nem számítottam. Olyannyira nem, hogy 3x olvastam vissza, jól látok-e... Legmélyebb tiszteletem az írónőnek, hogy így megvezetett. Ráadásul ezzel elérte, hogy legalább még egyszer el akarjam olvasni a Down to You-t.
Ami pedig a végét illeti... akár lezárt is lehetne... de nem az, mert kapunk egy orbitális függővéget az utószónak hála. De egy olyat, hogy legszívesebben a falat kaparnánk a folytatásig.

Összességében tehát azoknak ajánlom, akik szeretik az egyszerű, szórakoztató romantikus-erotikus történeteket. A szexi srácokat és a perzselő jeleneteket. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Olivia, Cash, Ginger
Kedvenc jelenet: body shot, és
Negatívum: -
Borító: 5/5




Borítók






Nyereményjáték


A könyv középpontjában az ikerfiúk állnak, Cash és Nash. Az ikrek általában összezavarják a lányok fejét, vagy éppen a humor forrása.
A mostani játékban ikerpárosokat fogunk keresni. Minden könyvről találtok néhány mondatnyi információt és egy idézetet, ezek alapján kell kitalálnotok melyik könyvre gondolunk.
(A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A levélben való kiértesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, akkor új nyertest sorsolunk.)

 
"– Ikrek! – kiáltotta diadalmasan –, Obi-van elég bölcs volt, hogy elrejtette, de kudarca most már teljes. Luke tudta, hogy mosolyog, a maszkon át, az árnyékon át, a Sötétség egész birodalmán át."




Nézzetek be a többi állomásra is

12/12 Kristina blogja - Rajongói videó
12/14 Deszy könyvajánlója
12/15 Media Addict - Shirtless borítók
12/16 Függővég
12/17 Insane Life
12/18 Dreamworld - Borítók
12/20 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése