2015. május 16., szombat

Ismerd meg a Shadowhunters sorozat színészeit!


Az Árnyvadász fandom igazán szerencsés (vagy szerencsétlen - nézőpont kérdése), ugyanis a Csontváros filmes adaptációjának bukása után az a döntés született, hogy a Végzet ereklyéi tévésorozatként folytatódik tovább az ABC Family-nél. Vagyis nem is teljesen folytatás ez, inkább egy újrakezdés, amihez új stáb, új forgatókönyv, és új szereplőgárda dukál. De hogy mit is érdemes tudni az új színészekről? Nézzük...


Dominic Sherwood - Jace

1990. február 6-án született Kentben, dél-kelet Angliában. A maidstone-i Oakwood Park Gimnáziumban érettségizett le. Sikeres vizsgája után dráma és színház tagozaton tanult tovább, amit azonban félbehagyott, és elutazott Kenyába dolgozni. Hat hónap múlva tért csak vissza Londonba. Lassan egyre több munkalehetőséget kapott. Dolgozott modellként, majd 2010-ben beválogatták a brit szappanoperába, a The Cutba. 
2011-ben szerepelt a Sadie J vígjátéksorozat egy részében, majd egy évvel később feltűnt a Not Fade Away drámafilmben, ahol a fiatal Mick Jaggert játszhatta el. 
2013-ban a Mayday minisorozat egyik epizódjában bukkant fel, s ekkor kapta meg Christian Ozera szerepét is a Vámpírakadémia filmes adaptációjában. A film 2014. február 14-én debütált, de sajnos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Dom ezután játszott még a Take Down c. thrillerben Jeremy Sumpter, Ed Westwick, és Phoebe Tonkin színészekkel.
Jamie-hez hasonlóan pedig Domtól sem áll távol a zenei pálya, ugyanis szerepelt Tchengiz: I want you to know című klipjében, majd 2013-ban megjelent Song for a Friend CD-je. Ezenfelül látható még Taylor Swift: Style című klipjében is, ami 2015. február 13-án került fel a netre.
Dominicnek akad még egy jellegzetessége: a szeme. A heterokrómiának köszönhetően egyik szeme kék, a másik pedig barna. 



Katherine McNamara - Clary

1995. november 22-én született Kansas City-ben, Missouri-ben. A Broadway-en kezdte pályafutását, mindössze 13 évesen, 'Fredrika Armfeldt' szerepében, az A Little Night Musicban, ahol nem kisebb sztárok mellett tündökölhetett, mint Catherina Zeta-Jones, vagy Angela Lansbury. Ráadásul a folytatásban is számítottak rá. Ezt egy sor rövidfilm és sorozatos beugró követte, egészen 2011-ig, amikor is szerepet kapott a Szilveszter éjjel című filmben, mint Lily. Ám az igazi ugródeszkád a Disney Channelen futó Maddison High és vele Cherri O'Keefe karaktere jelentette számára. Ezután számos színpadi produkcióban és filmben bukkant fel. Mellette pedig kitűnő eredménnyel végezte el a középiskolát.
A színészet mellett Kat szenvedélye a tánc minden formája, beleértve a balettet, a tapet, jazzt, hip hopot, lírait, keringőt és a hulát. Ráadásul gitáron és zongorán is remekül játszik. Szeret énekelni és élvezi a dalszerzést, melyet mi sem bizonyít jobban, mint videoklipje.
Katet legközelebb, a Shadowhuters sorozat mellett, az Útvesztő következő részében láthatjátok, ahol Sonya bőrébe bújik.



Alberto Rosende - Simon Lewis

A spanyol-latin származású Alberto, vagy teljes nevén Alberto Carlos Rosende III. 1993. február 14-én született Martha Cristina Ferrucho és Alberto Carlos Rosende II első gyermekeként; egy öccse van, Diego.
2012-ben szerepelt az LCT Hairspray produkciójában, majd sajnálatos módon 2013-ban rákot diagnosztizáltak nála, ám a következő évben rákmentesnek nyilvánították.
Alberto a New York-i Tisch Művészeti Egyetemen kezdte meg a felsőoktatásba eső tanulmányait, majd 2014-ben két félév erejéig a Stonestreet Studios színészképzőjébe járt.
A többiekkel ellentétben nem szerepelt túl sok filmben, mindössze egy rövidfilmet, és egy mellékszerepet tudhat magáénak a Zsaruvér c. moziban.
Amiben viszont nagyon is hasonlít a többiekre - soha nem találjátok ki! -, az az, hogy tőle sem áll távol az éneklés.



Emeraude Toubia - Isabelle Lightwood

Kanadában született, majd Brownsville-ben, Texasban nőtt fel, felmenői révén pedig mexikói és libanoni vér is csörgedezik ereiben.
Karrierje tíz évesen kezdődött a Televisánál, ám ekkor még nem került be a köztudatba.
Később, tizenhat évesen egy ruházati boltban dolgozott, miközben több szépségversenyen is részt vett, melyeken igen szép eredményeket ért el, nem egy alkalommal meg is koronázták. 
A valódi sikert azonban a 2008-as év és a Nuestra Belleza Latina tv-show (szépségverseny és valóságshow keveréke), és annak első helyezése hozta meg számára. Azután több kampányban és világhírű márkák reklámjában is feltűnt (Maybelinne, JC Penney, State Farm, Garnier Fructis, Sony).
Ekkor kezdett el foglalkozni a színészkedéssel is. 2009-ig egy sorozatban, és a Model Latina második évadában tűnt fel; utóbbinál ötödik helyezést ért el. 2013-tól viszont számos amerikai és venezuelai sorozatban kapott mellékszerepet egy-egy epizód erejéig, többek között a Nickelodeonon futó latin-amerikai En mi Cuadra nada Cuadra-ban, ahol Elizabeth-et alakította az Oscar-díjra jelölt Adriana Barraza oldalán. 
Meglepő módon Emeraude-tól sem áll távol a zenei pálya... Hogy miért? Hallgassátok meg ide kattintva



Matthew Daddarioa - Alec Lightwood

New Yorkban született, és ott is nevelkedett. Származását tekintve olasz, magyar, ír és angol felmenőkkel is büszkélkedhet, a nővére pedig nem más, mint a Percy Jackson filmjek Annabeth Chase-e, vagyis Alexandra Daddario. (Alexandrán kívül még egy húga van.) 
Matthew az indianai Bloomington egyetemen tanult, majd 2010-ben, a frissen megszerzett diplomája után kezdett el először meghallgatásokra járni. Elsőként az Amazon Kindle és a Burger King reklámjaiban bukkant fel, s ezt követte első komolyabb szerepe a Kísértésben (Breathe In), ahol Aaront alakította.
Ezek után szerepelt még néhány filmben, melyek közül a hazai közönség számára az Elpuskázva - ahol Channinget formálta meg -, és a Csapatjátékos - Danny bőrében - lehet ismerős.
A Shadowhunters sorozat kapcsán extra érdekesség, hogy Matt először Jace szerepére jelentkezett, ám amikor Cassie meglátta, azt mondta, tökéletes Alec lenne, így arra a meghallgatásra is jelentkezett.



Harry Shum Jr. - Magnus Bane

1982. április 28-án született Costa Rica-ban, Limón városában kínai szülők gyermekeként. Öt éves volt, amikor szüleivel és testvéreivel az Egyesült Államokba költöztek.
A középiskola után San Franciscóban folytatta tanulmányait különböző táncstúdiókban. Folyamatosan képezte magát, melynek eredményeként hamarosan felkérték, hogy csatlakozzon a Bay Areas Culture Shock és a Mind Over Matter tánccsoportokhoz. Később Los Angelesbe költözött és pár nap múlva már a  Kaci turnéján táncolt. Nem sokkal később azonban a televízió nézők is megismerhették. Ő volt az egyetlen férfitáncos a BET (Black Entertinment Television) Comic View c. műsor 2002-es évadában. Ezen felült szerepelt egy ismert iPOD reklámban is, miközben olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Beyoncé, Mariah Carey, Jennifer Lopez vagy éppen Jessica Simpson.
A videoklipek (S Club 7 - Alive, Destiny Child - Lose My Breath, Mariah Carey - It's Like That) mellett a filmek világában is kapott kisebb szerepeket, ahol elsősorban szintén tánctudása miatt alkalmazták. Pl: You Got Served, Stomp The Yard, Step Up 2: The Streets, Step Up3D 
2009-ben aztán rámosolygott a szerencse, amikor bekerült az egyik legnépszerűbb sorozatba, a Gleebe. Ő játszotta Mike Changot, azaz a "másik ázsiait".
Közben pedig készült egy websorozat is Harry főszereplésével, így a The Legion Of Extraordinary Dancers-ben ismét megcsodálhattuk tánctudását. 2012-ben A bátyám árnyékában című filmben kapott szerepet, amelyben BooBoo Stewart és Joan Chen voltak a partnerei. 



Alan Van Sprang - Valentine Morgenstern

1971. június 19-én látta meg a napvilágot a kanadai Alberta tartománybeli Calgaryben.
Karrierjét 1994-ben kezdte a Robin's Hoods amerikai drámasorozattal, de komolyabb főszerepét csak a 2000-ben debütált D.C. című amerikai tévéfilmsorozatban kapta meg. 
2003-ban Tink-et alakította a Kórhatár című kanadai sci-fi-ben, de ez az éve egyébként is nagyon sikeresen telt, ugyanis rengeteg filmben kapott jelentősebb szerepeket, többek között játszott a János evangéliuma című életrajzi filmben, ahol Júdást formálta meg. 
Következő szerepe egy kanadai thrillerben, a Halálklinikában volt, ahol Lawrence Taylor bőrébe bújt.
2005-ben a szokottól eltérően Mitchell Stone-t játszotta az Ara-para című vígjátékban. 2008-ban pedig a Tudorok filmsorozatban 8 epizódon keresztül láthattuk. Később, 2011-ben a Halhatatlanok című filmben bukkant fel, mint Alan Dareios. Ám a mai fiatalság számára leginkább a Reign - Uralkodónő c. jelenleg is futó sorozatból lehet ismerős, ahol haláláig Henry király bőrében gonoszkodott és bujálkodott. 
Fun fact: JRM és Alan is szerepelt a Tudorokban, és mind a ketten voltak már Henry királyok.



Isaiah Mustafa - Luke Garroway

1974. február 11-én született Portlandben, Oregonban. 
Később az arizonai egyetemen történelmet tanult, valamint kosarazott és futballozott is. 1995-ben az Arizona State Sun Devils csapat fogójátékosa volt, '97-ben pedig a Rose Bowl-on is játszott. S noha középiskolai tanárnak készült, egy sportügynök, tehetségét látva azt javasolta, lépjen be valamelyik NFL csapatba, ennek következtében pedig 1997-2000 között Isaiah több csapatban is megfordult a holtszezonokban: Tennessee Oilers, Barcelona Dragons, Oakland Raiders, Cleveland Browns, Seattle Seahawks. 
Miután 2000-ben végül otthagyta a Seattle Seahawksot, a színészi pályára koncentrált, valamint megnyitotta Jo Jo Grill nevű éttermét  Los Angelesben. Bár az étterem bezárt, a színészi pályája virágzásnak indult. 
2005-től számos filmben és sorozatban bukkant fel kisebb-nagyobb szerepek erejéig. Többek között láthattuk őt az NCIS- és NCIS: Los Angelesben, az Ármány és szenvedélyben, a Castle-ben, a Charlie angyalaiban, a Nikitában, vagy a Förtelmes főnökökben.
A rengeteg  filmszerep ellenére, legtöbbeknek mégis az Old Spice reklámokból lehet ismerős, nem véletlen, hogy a valódi sikert, 2010-ben ez hozta meg számára. 
Isaiah egyébként nagy képregény rajongó, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy lányát egy Batman karakterről, Harley Quinnről nevezte el.


... folyamatosan bővül, ahogy érkeznek a többiek is

(forrás: starity, wikipedia, wikia, imdb)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése