2015. július 30., csütörtök

ÖKÖL/JOG blogturné



Július 27-én egy nagyon fontos témát feldolgozó könyvvel indul retró turnéra a Blogturné Klub. Jace-t az apja rendszeresen bántalmazza, ezért testvére segítségével próbál új életet kezdeni. Hogy sikerül-e neki, és milyen nehézségekkel kell szembenéznie az úton, kiderül három állomásos turnénkon. A játékban résztvevők között pedig egy példányt ki is sorsolunk a könyvből!


Swati Avasthi: Ököl/Jog

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789632457017
Oldalszám: 296 oldal
Fordító: Acsai Roland
Értékelés: 5 pont - véleményem 

Fülszöveg:
A tizenhat éves Jace Witherspoon apja keze által átrendezett arccal régen látott testvére küszöbéhez ér 3,84 dollárral és egy titokkal. Megpróbál tovább lépni, új barátokat, új iskolát és új munkát találni, de hiába minden, ha nem képes elfelejteni, amit maga mögött hagyott. Édesanyját még mindig markában tartja az apja. És volt barátnője egy titkot őriz – ki tudja meddig. Kiderül, hogy vannak dolgok, amiktől nem lehet csak úgy elsétálni. – Swathi Awasthi lebilincselő képet fest arról, hogy mi történik utána. Miután, azt mondod, elég, miután lelépsz hogyan kezdj el ismét élni? Az olvasó egész biztosan nem tudja abbahagyni ezt a letehetetlen könyvet.




Albuquerque leghíresebb fesztiválja


"Amikor világosodni kezd, Christian előremutat, én is arra nézek, és meglepődöm- Hőlégballonok pöttyözik a levegőt. Vörös, sárga, kék. Csíkos és egyszínű. Pányvák nélkül, súlytanul lebegnek a levegőben.
- A Hőlégballon Ünnep - magyarázza Christian. - Mirriammel jöttünk ki ide tavaly. Ennél jobb helyről nem is nézhetnénk, nem igaz?
Kióvakodunk a szirt szélére. Előveszem a fényképezőgépet, és megpróbálok fotózni. De amikor a keresőbe nézek, valami elveszik a képből. Próbálkozom egy darabig, aztán rájövök, hogy a bátyámnak már elege lehet belőlem. Csak ülünk, és lógatjuk a lábunkat a feneketlen mélység felett, és figyeljük az eget, amíg megtelik apró pöttyökkel."


Új-Mexikó fővárosában, Albuquerque-ben 1972 óta minden évben megrendezik a világ legnagyobb hőlégballon fesztiválját. A látványos Albuquerque International Balloon Fiesta alkalmával több száz hőlégballon ereszkedik fel a levegőbe.

A fesztivál a 70-es évek óta annyira népszerű lett, hogy 2000-ben már 1019 hőlégballon lebegett Albuquerque felett, de ennyi ballon felszállását a hatóságok már nem találták biztonságosnak, ezért később 750-re, 600-ra majd 500-ra limitálták a résztvevők számát. A fesztiválra rengeteg néző kíváncsi, legalább 800 ezer embert vonz a légi látványosság.

(forrás: érdekes világ)








Idézetek


"Mindannyian azt kívánjuk, bárcsak erősebbek lennénk, mint amilyenek vagyunk, és egyikünknek sem sikerül úgy végigélni az életet, hogy ne bánna meg valamit."
"Lehet újra ép, ami megsérült?"

"– Ki az?
Tényleg kaputelefonon kell ezt megbeszélnünk? Emlékszel rám? A testvéredre, akit elhagytál? Na, megjöttem!" 

"Egy mulasztást el lehet intézni annyival, hogy „hoppá, sajnos kiment a fejemből"; de a hazugság módszeresen elhiteti a másik emberrel egy hamis dolog igaz voltát."

"– Azt hiszed, hogy még csak tizenhat éves vagyok, és fogalmam sincs róla, mi a szerelem, ugye?
Megrázza a fejét, és megint szomorúan mosolyog.
– Inkább arra gondolok, hogy az az egyetlen időszak, amikor képesek vagyunk igazán szeretni. Félelem nélkül. Az első nagy szakítás után már jobban vigyázunk., jobban rejtegetjük magunkat."

"Te jó ég, erre mondják azt, hogy meggondolatlanul ne ugorj bele semmibe. De mást is mondanak. Carpe diem. Még a közhelyek is ellentmondanak egymásnak. Öregem, ez a világ leghosszabb zuhanása, van időm arra, hogy mindezt végiggondoljam."
 "A falnak préselődöm, a vállam lyukat üt a gipszben. Veszekedés szakos hallgató vagyok.
(…)
– Mi lenne, ha ezúttal elmondanád az egészet. Azért szöktél el, mert az apád vert, ugye?
Veszekedésóra első lecke: kezdjük egy rávezető kérdéssel.
(…)
– Na, ezért nem akartam elmondani! Most már mindent erre fogsz visszavezetni, mintha csak ennyi lennék! – emeli fel Christian a hangját.
Veszekedésóra, második lecke: ne legyél az első, aki kiabálni kezd, mert akkor beismered a bűnösséged.
(…)
– Helyes, ismételgesd csak, miközben az öcsédet kihajítod az út szélére!
Veszekedésóra, harmadik lecke: a veszekedésnek saját ritmusa van. A szavak csak gyűlnek, gyűlnek, aztán egyszercsak kiömlenek – gyorsan és hangosan."
"Segítségkérően Mirriamre nézek. Leteszi a könyveket a pultra, és a kávéjába szürcsöl. Aztán megfordul, és lássuk-mekkora-seggfej-vagy módon csípőre teszi a kezét, és szegény-Christian-hülye-öccse-aki-tönkreteszi-az-életét tekintettel rám mered."

"Kezdhetem a hazudozást.
Miközben a szélvédőn át azt az épületet nézem, amiben a bátyát lakik, megpróbálok kitalálni valami hihetőnek tűnő hazugságot. De semmi nem jut az eszembe. Esetleg az „Itt voltam a szomszédban, gondoltam, beugrom… " Na, persze. Chicagótól Albuquerqueig tizenkilenc órányi az út. …
Mi lenne, ha azt mondanám: „Kaphatnék egy kanál cukrot, szomszéd?" Vicces. Vagy: „A tökéletes burrito örök keresésének egyik állomása vagy?""

"Kinek jutna eszébe meztelenre vetkőztetni egy sakkbábu miatt? A királynőnek köszönhetően, ami kidudorodik az alsómból, úgy nézek ki, mintha az isten különlegesen kegyes lett volna hozzám."

"– Arra gondoltam, hogy hasonlítasz rá – fintorog az orrával, és visszateszi A könyvtolvajt.
– Inkább Algernonra hasonlítok.
– A laboratóriumi egérre, akin kísérleteznek?
Mirriamra pillantok, aztán a szám elé teszem az ujjam, és a legjobb Elmer Fudd-hangomon suttogni kezdek:
– Majadj nagyon, nagy cse-csendben! Kiséjleteznek ja-jajtam."




Nyereményjáték


A családon belüli erőszakkal küzdeni nagyon fontos, és még fontosabb tudni, hová fordulhat az ember, ha ilyen helyzetbe kerül. 
Ezúttal nincs más dolgotok a játékban, mint családvédő szervezetek Facebook oldalaira ellátogatni, és ezt jelezni a Rafflecopter dobozban. 
Figyelem! A nyertes jelentkezését az értesítő e-mail kiküldésétől számított 72 órán belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak Magyarország területére postáz!




Nézzetek be a többi állomásra is

07/27 Media Addict
07/29 Dreamworld - Extra állomás
07/31 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése