2015. november 13., péntek

Colleen Hoover - Helló, Hamupipőke!



A Reménytelen és a Reményvesztett szereplői még egyszer, utoljára visszatérnek! Sky és Holder történetét már megismerhettük - mindkét szemszögből. Most azonban eljött az ideje, hogy megtudjuk, mi történt a legjobb barátaikkal, Sixszel és Daniellel. Vajon vannak sorsszerű találkozások? Várhat rájuk is happy end, vagy a múlt mindent összekuszál?

November 12-e és 19-e tartsatok a Blogturné Klubbal, hogy megtudjátok, hogy tetszett nekünk ez a különleges kötet! És ha ügyesen keresgélitek a Hamupipőkéket, még a három nyereménykönyv egyike is a Tiétek lehet!


Colleen Hoover: Helló, Hamupipőke!

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633993705
Oldalszám: 160 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

Saját véleményem:
Aki követi a blogot, az tudja, hogy Colleen Hoover fan vagyok. Teljesen mindegy mit ír ez a nő, csak írjon, mert hihetetlenül tehetséges benne - szóval örülök, hogy meg merte valósítani az álmait.
Hogy ezt miért mondom, az többek között kiderül ebből a könyvből, ami két Hamupipőke történetet is tartalmaz. Az első Colleen Hoover személyes sztorija (ez csak amolyan bónusz), a másik pedig Daniel és Six egymásra találása.
Mielőtt azonban jobban belemásznék ebbe, hadd mondjam el, mennyire zseniálisnak tartom, hogy az írónő a Hopeless-ben, Sky mellett mutatta be nekünk Sixet, míg a Losing Hope-ban, ahol Holder által követhettük az eseményeket, Daniel jutott egy kis rivaldafényhez. Mindennek hála megismertük ezt a két idiótát annyira, hogy felkeltsék a figyelmünket, és hogy a háttérben futó kalandjukat saját regény formájában is kiköveteljük (így lett a két félből egy egész). Persze ebben igen nagy szerepe volt Daniel takarítószekrényes afférjának az ő titokzatos Hamupipőkéjével...

A Helló, Hamupipőke! ezzel a bizonyos szekrényes légyottal indul, kicsit bővebb lére eresztett formába öntve, majd ugorva néhány hónapot, Sky és Holder története után folytatódik, amikor is Daniel megpillantja Sky szobájában az éppen akkor hazatérő, gyönyörű Sixet. Ez önmagában véve nem jelentene Daniel számára többet egy egyszerű szemlegeltetésnél, csakhogy Holder elköveti a létező legnagyobb hibát, megtiltja haverjának, hogy elcsábítsa a lányt. Csupán az a bibi, hogy Daniel számára nincs édesebb a tiltott gyümölcsnél, és a kihívásoknál. Ráadásul Six sem veti meg a szabályszegést.
A dolog iróniája, hogy egyikük sem sejti, éppen azzal állnak szembe, aki hónapokkal korábban, a sötét raktárban örökre megváltoztatta sorsukat.  

Az egész novella kettejük kapcsolatára épül (beleértve a raktáros találkozást, az újratalálkozást, randizást, barátok elől való bujkálást, felismerést, és az ezekhez társuló bonyodalmakat), ami két hasonlóan makacs, nagyszájú, ami a szívén, az a száján típusú ösztönemberről lévén szó, őrülten vicces, s egyben tornádószerű. A regény 80%-ban masszív vigyorral az arcomon faltam a sorokat, és csak azt éreztem, hogy egyre jobban húzódnak az arcizmaim. Fergetegesek!
Szerettem bennük, hogy mindvégig teljesen természetesek tudtak maradni. Semmi sallang, megjátszás, fölös körök, dráma - csak a valóság.
Mind a ketten tisztában vannak azzal, mit akarnak a másiktól, és ahelyett, hogy mindenféle giccses bókokkal, vagy elcsépelt klisékkel próbálnának közel kerülni egymáshoz, kimondják, amire vágynak - és meg is szerzik azt. (Colleen Hoover ezzel mintegy áthidalta a novellák átkát jelentő szűkös oldalszám-elnagyolt cselekmény kombinációt is.)

Daniel és Six roppant szerethető karakterek. Együtt és külön-külön is. Bár az tény, hogy Daniel jobban belopta magát a szívembe, mint Six, de nincs mit tenni, ha egyszer Colleen Hoover csak karizmatikus fiúkat tud alkotni...
Daniel nagyon más, mint Holder vagy Will. Sokkalta lazább, őrültebb, szabadszájúbb. És kellően lökött is. Nem az a lányregényekben szereplő, idealizált típus, hanem húsvér tinédzserfiú, tele az erre a korosztályra jellemző gondolatokkal, szavajárással.
Six... Hát Six pedig ugyanez csak kukac nélkül, lány kiadásban.
Ami pedig a párosukat illeti... bombasztikus! A kémia attól kezdve működik köztük, hogy a sötét raktárban összetalálkoznak, a hónapokkal később kialakuló románcuk viszont még annál is tüzesebb. Komolyan, én nem hittem, hogy Hoover meg tudja közelíteni Holder és Sky csókmentes randiját, de tévedtem. Daniel és Six között forr a levegő, olyanokat tesznek, mondanak, amitől még a lap is sistereg. Szóval, jah, Daniel is egy hűűűha fickó, aki tudja, mitől döglik a lény.

Egyetlen dolog van csupán, ami nem tetszett, és amiatt kicsit haragszom is az írónőre, a csattanó. Tény, hogy nagyot szólt, de ezzel Hoover egy olyan témát dobott fel, ami bőven megért volna még néhány száz oldalt. Nekem túl elnagyolt volt, és az érintettek reakciói is valótlanul hatottak. Arról a rengeteg kérdésről nem is beszélve, amit ez az ügy felvet. Amondó vagyok, vagy nem kellett volna ezt belevinni, vagy nagyobb terjedelemben kellett volna kifejteni.

Mindennek dacára számomra maximális élményt nyújtott a Helló, Hamupipőke!, amiben a megszokott Colleen Hoover stílus párosult rengeteg humorral, perzselő vággyal, szerethető fő- és mellékszereplőkkel. Ha csak néhány jelenet erejéig is, de jó volt újra bepillantani Holder és Sky kapcsolatába, és szintén örülök, hogy Daniel nem teljesen százas családját is megismertük. Nekem rengeteg boldog percet okoztak.

Ajánlom minden Hoover rajongónak: imádni fogjátok, és garantálom hogy az álompasi listátok is gyarapodni fog.
A Helló, Hamupipőke! semmivel sem marad el színvonalban a sorozat többi részétől. Ugyanolyan felejthetetlen élményt nyújt, mint Sky és Holder története. Csak ajánlani tudom ezt a boldogság bonbont.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Daniel, Daniel szülei, Holder és Six
Kedvenc jelenet: Daniel menzai kínszenvedése (azon sírva fetrengtem)
Negatívum: a csavar
Borító: 5/5




Idézetek


"- Mekkora szívás ez, ember! Mióta elköltöztél, az egyetlen jó dolog az egész iskolában az ötödik óra.
- Melyik tárgy van akkor? - kérdezi Holder.
- Semelyik. Lyukas, mert elfelejtettek betenni oda valamit."

"Szinte már euforikus, mintha valami tündérmesében lennénk. Mintha ő lenne Csingiling, én meg Pán Péter.
Nem, várjunk csak, én nem akarok Pán Péter lenni!
Talán ő lehet Hamupipőke én pedig a Királyfi.
Ja, ez így már jobban tetszik. Hamupipőke még akkor is jó csaj, ha szegény, izzadt és a tűzhely mellett csicskul."

"(...) hiszek benne, hogy változni fog. Hogy végre kedves lesz. Valójában viszont az emberek olyanok, amilyenek, és alapvetően nem változnak meg. Akkor miért vesztegetjük egymás idejét egy ilyen fárasztó kapcsolatban, amelyikben igazából nem is tetszik nekünk a másik személy?"

"- Ma este nem vihetlek. Nagyjából egy órája törte össze a szívem egy pszichopata ribanc, úgyhogy némi időre van szükségem, hogy kiheverjem azt a kapcsolatot. Mit szólnál a holnap estéhez?"

"Nem tudom, mit kezdjek a szókimondásával. Még sosem találkoztam senkivel, aki ugyanazokat az egyenes kérdéseket tenné fel, amiket én, úgyhogy kezdek egy kicsit együtt érezni azokkal, akiket pellengérre állítottam a stílusommal."

"- Ne szeressem, ne utáljam, ne dugjam meg, ne járjak vele. Felfogtam. Még valami?
Elgondolkodik, aztán leereszti a kezét.
- Ennyi. Ebben benne van minden. Ebédnél találkozunk."

"- Sose tennék ilyet, Danny fiú. Nem az a fajta apuka vagyok, aki elmondaná a fia barátnőjének, hogy állandóan róla beszél a gyerek. Továbbá azt sem mondanám el a fiam barátnőjének, hogy büszke vagyok rá, amiért még nem feküdt le vele.
Jóságos atyaúristen! Felmordulva a homlokomra csapok. Ha lenne egy csöpp eszem, nem hoztam volna ide Sixet.
- Beszéltél apukáddal arról, hogy mi még nem szexeltünk? - kérdezi totál zavarban Six.
Apa megrázza a fejét.
- Arra nem volt szükség. Tudom, mert amikor hazajön, eltűnik félórára a fürdőszobában. Én is voltam tizennyolc.
Six két kézzel eltakarja az arcát.
- Jaj, istenem! - pillant az ujjai között kikukucskálva apára. - Már sejtem, kitől örökölte Daniel a stílusát.
- Nekem mondod? - bólint apa. - Az anyja szörnyen indiszkrét."

"- Dennis, miben sántikálsz?
- Csak megmondtam Danny fiúnak, hogy sosem hoznám zavarba Six előtt - von vállat apa.
Anya felkacag.
- Hát jó, ha tényleg nem hozod zavarba. Nem örülnék neki, ha értesülne a hosszú esti zuhanyzásokról.
- Anya! Jézusmária! - csapok az asztalra.
Anya nevet, apa pedig rákacsint.
- Ezt már kipipáltam - mondja."

"Már három hónapja járunk, és biztos vagyok benne, hogy még legalább ugyanennyi idő, míg beenged a málnásba.
Nem tetszik ez a párhuzam. Semmi értelme.
Beenged azon az ajtón?
Nem, ez meg nem elég szexi.
Megengedi, hogy célegyenesbe kerüljek?
Dehogy, az inkább rajtvonal lesz.
Hogy rámarkoljak?
Ááá, túl közönséges.
Feltegyem a virslit főni?"




Nyereményjáték


Hamupipőke története az évek során annyi feldolgozást megélt, hogy ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani őket. 
Mindenesetre ha már ez a becenév jutott a rejtélyes lánynak a könyvünkből, ássuk bele magunkat egy kicsit mi is!
A blogturné minden állomásán találtok egy képet valamilyen Hamupipőke-feldolgozásból - lehet modern verzió, zenés vagy animációs, film vagy tévésorozat, a lényeg, hogy mind a Hamupipőke mesének köszönheti a létezését!
A Rafflecopter doboz soraiban a film címét várjuk tőletek. Természetesen elfogadjuk a magyar és az angol címeket is.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseket e-mailben értesítjük, onnantól kezdve 72 órán belül várjuk a jelentkezésüket, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

11/13 Dreamworld
11/14 CBooks
11/15 Deszy könyvajánlója
11/16 Angelika blogja
11/17 MFKata gondolatai
11/18 Kelly & Lupi olvas
11/19 Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése