2015. november 11., szerda

M. Leighton - Rajtam áll



A Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk idén ősszel M. Leighton: Rosszfiúk sorozatának folytatását. Olivia, Cash és Nash izgalmas és romantikus kalandja folytatódik az Up To Me - Rajtam áll című regényben. A Blogturné Klub ezúttal is megszokott, extrákkal és játékkal tarkított turnét szervez november 8. és 12. között a november 24-én megjelenő könyvnek.


M. Leighton: Up to Me - Rajtam áll

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633993934
Oldalszám: 2xx oldal
Fordító: Goitein Veronika

Fülszöveg:
Olivia végre megtalálta az Igazit. Cash minden, amire-akire valaha is vágyott. Kiszámíthatatlan rosszfiú, de Olivia kedvéért felhagy zűrös életével, és hagyja magát megszelídíteni. Mert Olivia az a nő, aki elfogadja őt úgy, ahogy van.
Ám a múlt árnyéka kísérteni kezd. Valami van Cash birtokában, amit sötét bűnözők akarnak megszerezni. Mindenáron. És ha Csash nem adja, hát elveszik tőle azt, ami a legdrágább kincse.
Olivia mindig tudta, hogy ha beleszeret Cash-be, pórul járhat. De hogy ennyi veszélynek tenné ki magát, azt nem is sejtette. Most rá kell bíznia az életét a férfira… és Olivia az életét könnyebben bízza rá, mint a szívét.

Saját véleményem:
Amennyiben követitek a blogot, emlékezhettek rá, hogy annak idején kisebb dicshimnuszt zengtem az első részről. Könnyed kis limonádé volt, pont az én szomjam csillapítására. Ráadásul az írónőnek sikerült nem kicsit meglepnie.
Mindezek tekintetében talán nem túl váratlan, ha azt mondom, nekifutásból vetettem rá magam a folytatásra. Kíváncsi voltam, miként alakul Olivia és Cash kapcsolata, mi lesz Cash ügyével, és a legfontosabb, hogyan folytatódik a Rajtad áll epilógusa. Mert ugye ott hagytuk abba, hogy Cash apjának ellenségei éppen Oliviát készülnek elrabolni.
Nos, majdnem minden téren mást kaptam, mint amit vártam. A kifejezés pozitív és negatív értelmében egyaránt. Az Up to Me elődjéhez hasonlóan hozza a kellemes, könnyed kikapcsolódást ígérő, limonádé feelinget, de a színvonalat már nem minden esetben üti meg (legalábbis az én szememben). Ami viszont változatlan, az a meglepetés, amivel M. Leighton újra és újra eléri azt, hogy partra vetett halként tátogjak. No, de ne szaladjunk ennyire előre.

"- Ugye? Nem gondolkoztál. Csak érzel. Érzel engem. És most bízol is bennem. Tudod, hogy bármit megtennék érted, hogy sosem bántanálak. Tudod, hogy nem vagyok olyan, mint a többiek. Tudom, hogy tudod. És kívánsz. Ahogy én kívánlak téged." 

Most, hogy Cash felfedte az igazságot, újdonsült párosunk igyekszik kihasználni az időt, melyet végre kettesben tölthetnek - nem nehéz kitalálni, milyen elfoglaltságot találnak maguknak. Ám felhőtlen boldogságuk nem sokáig tart, ugyanis a bár egyik alkalmazottjának sikerül elültetnie Oliviában a kétség magvait, melyek gyönyörűen csírázásnak indulnak, s egész szép kis növénykékké fejlődnek a történet során. Hősnőnk gyakorlatilag végighisztizi az egész könyvet, ami bizonyos fokig tűrhető, de egy idő után hihetetlenül idegesítővé válik.
Oliviának korábbi kapcsolatai során újra és újra csalódnia kellet a Cash típusú pasikban, ebből kifolyólag érthető, ha a néhány napos együtt járás után, még nem teljes a bizalma párjában, ugyanakkor pont emiatt meglepő drámázásának intenzitása. Ráadásul annyira utálom már, hogy a második részek többsége a nehezen megszerzett szerelem megkérdőjelezésére épülnek, a tényleges cselekmény helyett!
Szerencsére azonban van nekünk egy szexi félistenünk is, aki kellően ellensúlyozza barátnője negatív mérlegállását.
Cashről tudjuk, hogy egyszerre hihetetlenül okos, sármos, pimasz, vadító, és úgy unblock igazi rosszfiú a hétköznapi életben és a hálószobában egyaránt. Egyelőre viszont maradjunk az ágy témánál, minthogy a regény igen jelentős része e köré összpontosul.
Drámázás ide-drámáz oda, a kémia az kegyetlenül jól működik Cash és Olivia között. Számtalan fülledt összegabalyodásnak lehetünk szemtanúi, amivel nincs is semmi gond. Szeretik és kívánják egymást, ez világosan látszik érintéseikből, csókjaikból, legyen együttlétük szeretetteljes, vad vagy nyers. Az írónő pedig most sem finomkodik a részleteket illetően.
Ha azt hittétek, Cashék női mosdóbeli légyottja tüzes és gátlásoktól mentes volt, akkor nem árt felkötni a gatyót, ugyanis bőven tudják még fokozni a dolgot. De még hogy!
Az erotikát illető záróakkordként csak annyit fűznék még hozzá: az első kötetben félbemaradó vetkőztetős műsor most végre megkapja, khm... méltó folytatását.

"(...) ha a szerelem azt jelenti, hogy kockáztatnom kell, sebezhetővé kell válnom, én vállalom. Mert most végre megtaláltam azt, aki miatt érdemes."

A lepedőakrobatika mellett természetesen van nekünk egy igazán izgalmas háttértörténetünk is, ami egyben magát a cselekményszálat is alkotja. Ez pedig nem más, mint a Cash múltjában történt tragédia, valamint annak okozói.
A Rajtad áll epilógusában, egy rövidke betekintés elejéig már láthattuk, miként lendülnek mozgásba a Davenport család életének megkeserítői, ezúttal azonban rengeteg bonyodalmat és fejtörést is okoznak főszereplőinknek.
Miután tévedésből elrabolják Marissát, Olivia idegesítő unokatestvérét, az alvilági bűnszervezet a Cashnél lévő bizonyítékot követeli. Mi több, megfenyegetik, hogy nem csupán exbarátnőjét ölik meg, amennyiben nem adja át az iratokat, hanem jelenlegi szerelmét is. Cashnek tehát lépnie kell, méghozzá gyorsan.
Tehetetlenségében apjához fordul, akinek a tarsolyában két olyan meglepetés is van, ami garantáltan hápogásra készteti a kedves olvasót. Bevallom, az első rész sokkoló fordulata után nem hittem, hogy M. Leighton akárcsak hasonló kaliberű/nagyságú csavarral is elő tud állni, de tévedtem. Méghozzá nagyon-nagyot. Ám az, hogy ez a meglepi mennyire pozitív... mindenki döntse el maga. Én nem igazán tudom még hova tenni, a pluszos halmazba pedig végképp nem. Sőt, érzésem szerint lesz még vele bonyodalom rendesen.
Az alvilági szál, és a csere érdekes, izgalmas, épp ezért sajnálom, hogy háttérbe szorult. Talán egy kicsit túlságosan is. Bőven megérdemelt volna több szót, és akkor az éles akcióhelyzetek is valósághűbbek lettek volna. Ettől eltekintve nem rossz, csak kevés. Kíváncsi vagyok, miként alakul a folytatása.

Összességében tehát a második rész is inkább a romantikus-erotikus vonalra helyezi a hangsúlyt, főkérdésként használva: a van-e együtt jövőnk? szlogent, mintsem az intenzíven jelenlévő akcióra, noha abból sincs hiány.
Elsősorban a sorozat kedvelőinek ajánlom, másodsorban pedig azoknak, akik valami könnyed, szórakoztató, kevés agyalást igénylő, ámde pörgős, fordulatos és egyben perzselő olvasmányra vágynak.


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Cash, Gavin és Ginger
Kedvenc jelenet: a spontán "tógás" gyűlés
Negatívum: "szeret-nem szeret? megcsal? elég jó vagyok neki?" kérdéskör
Borító: 5/4 (az a cím nagyon rikít, és rossz helyen van ☺)
Tetszett? Vidd haza!




Borítók












 Nyereményjáték


A Rosszfiúk sorozatban fontos szerep jut az ikreknek, ezért a nyereményjáték témája is az ikrek lesznek, méghozzá olyan könyvek borítórészletét kell felismernetek, amelyekben ikrek is szerepelnek. 
A Könyvmolyképző Kiadó ezúttal is három példányt ajánlott fel a könyvből. Nektek csupán az a dolgotok, hogy a megfelelő mezőkbe beírjátok a helyes megfejtést, az író nevét és a könyv címét.






Nézzetek be a többi állomásra is

11/08 Kristina blogja
11/09 CBooks
11/10 Deszy könyvajánlója
11/11 Dreamworld
11/12 Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése