2015. november 24., kedd

Millie Marotta - Állatok királysága



A Libri kiadó gondozásában jelent meg Millie Marotta új színezőkönyve felnőttek számára, az Állatok királysága. Lenyűgöző grafikája és aprólékos vonalvezetése szemetgyönyörködtető.Most öt blogturnés állomáson keresztül velünk együtt színezhettek és ha játszotok, akár nyerhettek egy példányt a könyvből.


Millie Marotta: Állatok királysága

Kiadó: Libri Kiadó
ISBN: 9789633107157
Oldalszám: 96 oldal
Fordító: Abody Rita

Fülszöveg:
Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már.
MERÜLJ EL AZ ÁLLATOK ÁLOMSZERŰ KIRÁLYSÁGÁBAN
Millie Marotta, a könyv illusztrátora Walesben nőtt fel, növények és állatok színpompás társaságában. Jelenleg tengerparti stúdiójában él és dolgozik, és az őt körülvevő csodálatos vadvilágból meríti inspirációját.Most bárki személyessé teheti az alkotó gyönyörű rajzait, és megalkothatja saját elképzelése szerint az állatok királyságát. Íme, a növények és az állatok tökéletes világa, amely felfedezésre vár: a kicsiny bogárkától amelynek szárnya szivárványos színekre áhítozik , a hatalmas bálnáig, amely a mesés óceáni mélységeket járja. Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre.

Saját véleményem:
A Pandala-szigetek színező után nem is volt kérdés, hogy tovább színezzek-e. A választásom pedig nem véletlen. Állatbolond vagyok, az életemben fontos szerepet játszanak az állatok, olyannyira, hogy legnagyobb álmom, hogy egy napon velük "dolgozhassak". Amióta csak az eszemet tudom, élek-halok értük (leszámítva a bogarakat, rovarokat), így ez a kötet maga volt a megtestesül Mennyország számomra.

Magának a színezőnek a kivitelezése minőségi. A lapok rendkívül strapabíróak, tehát bátran lehet használni színeket, mert nem üt át, nem ázik el, nem szakad ki. Sőt, ha összecsukjuk, akkor sem fogja meg a szemközti oldalt. (Pedig most direkt készültem extra lapokkal, amiket összecsukásnál becsúsztattam az oldalak közé, de - szerencsére - felesleges volt.) Ráadásul a könyv is jó masszív, tehát nyugodtan le lehet vele telepedni bárhova, bármilyen pozícióba anélkül, hogy valami keményebb dolgot kéne alárakni.

Az ábrák... na, azokat nem is lehet szavakkal kifejezni. Amikor megkaptam a színezőt, már a borítónál elvesztem, de az semmi volt ahhoz képest, ami belül fogadott. Káprázatos, élethű, finoman, ámde részletesen kidolgozott élőlények sokasága tárult elém. Kábé háromszor kellett végiglapoznom, minden oldalt egyenként megcsodálva, mert nem tudtam betelni velük. És ahogy nézegettem, mindegyikük azért sikítozott, hogy életre keltsem őket.
Millie Marotta megtartotta az élőlények egyedi formáját, s főbb jellegzetességeiket, néhányuknál mégis egy kis csavart vitt a dologba. Az állatok bundája/páncélja helyett szövevényes növénymotívumokkal díszítette, s alakította ki mintázatukat, amitől művészi hatást kaptak.
És bár ezúttal az állatoké a főszerep, azért jó néhány növénnyel is találkozhatunk, elvégre is szerves részét képezik az élővilágnak. Tudjátok, az élet körforgása, amiről Mufasa mesél Simbának Az oroszlánkirályban. Állatok nélkül nincsenek növények, növények nélkül pedig nincsenek állatok.

A másik dolog, ami feltűnt első vizsgálatra, és kicsit sokkolt is, az a rajzok részletessége. Nyilván egy rutinosabb színezőnek ez már meg sem kottyan, de nekem, mint újoncnak azért megemelkedett a szemöldököm, és picit be is pánikoltam. Rengeteg apró részlet figyelhető meg az egyes ábrákon, amikről persze eldönthetjük, hogy egyesével pepecselgetünk velük, vagy szabadabban mozgatjuk a színezőeszközünket.
Én kipróbáltam ezt is-azt is, de jelenlegi fejlettségi szintemen még többször éltem az alkotói szabadságom jogával. Bár azt azért hozzáteszem, ha nem is sokkal, de találkozhatunk lazább kidolgozású oldalakkal is.

Számomra tehát újfent élvezet volt elmerülni a fantázia birodalmában, ahol mindenütt színek és állatok vettek körül.
Amellett, hogy színezés közben átjár egy egészséges szintű türelmetlenség - szeretném mielőbb látni a buksimban megjelenő, kész képet -, kikapcsol, megnyugtat, kiszakít a szürke hétköznapokból, és messzire űzi a gondokat.
Úgy vélem, ezek a felnőtt színezők nagyon jók arra, hogy felszabadítsák az ember gátlásait. Segítenek megnyílni, ellazulni. Olyan atmoszférát teremtenek, ahol minden az alkotón áll. Ha úgy kívánja az ember, megmaradhat az élőlények eredeti színeinél, de akár létrehozhatja a saját fantáziafiguráit is. Sőt, bizonyos esetekben Millie Marotta játékos instrukciókat is ad, hogyan tehetjük még egyedibbé a figuráit.

Összességében tehát csak ajánlani tudom az Állatok királyságát. Aki szereti a színezőket, és/vagy állatbolond, nem fog csalódni. És komolyan mondom minden szkeptikusnak, próbáljátok ki! Bármennyire is furcsán hangzik, egy színező lehet a saját kis kuckónk, vagy társasági élmény. Egy biztos, színezni varázslatos élmény.
   
 
Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő:elefántok, szarvas és a csacsi voltak a kedvenceim
Kedvenc jelenet: nem jelenet, de pozitívum, hogy a kétkedő anyu is kedvet kapott a színezőhöz
Negatívum: -
Borító: 5/5




Nyereményjáték


Ha már állatok, akkor barangoljunk mi is el az állatok világában.
Ezúttal nincs más dolgotok, mint kitalálni milyen állatok rejtőznek a különböző állomásokon. persze amennyire egyszerűnek hangzik, nem az. Egy kis nehezítése lesz számotokra, találós kérdések formájában bujkálnak.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Megfejtendő állat:
Él egy állat erdőn, réten,
bezárja a házát télen.
Kimegy, hogyha itt a tavasz,
mégis, félig otthon marad.




Nézzetek be a többi állomásra is

11/24 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése