2015. december 9., szerda

Jennifer L. Armentrout - Shadows



Ismeritek már Daemon és Katy történetét, de vajon mi történt Dawsonékkal?
A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent a Luxen sorozat kiegészítő novellája, a Shadows - Árnyak, ami elmeséli az előzményeket. 
A blogturné során hat blogger tesz közzé bejegyzést és ha velünk játszotok, tiétek lehet egy példány a könyvből. Légy részese te is!


Jennifer L. Armentrout: Shadows - Árnyak

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633994313
Oldalszám: 208 oldal
Fordító: Miks-Rédai Viktória

Fülszöveg:
Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.

Saját véleményem:
Mi gyógyíthatná jobban a Lux sorozat vége miatt szomorkodó rajongók szívét, mint maga Daemon Black? Úgy van, két - Pepe külsejű - Daemon Black!
Azt hiszem, minden Lux rajongó társam nevében mondhatom, a Shadows annyira kellett nekünk, mint sivatagban szomjazónak a víz. Merthogy ez a novelláskötet teljes mértékben nekünk, elkötelezett (nem bevallottan Daemon szentéllyel rendelkező) fanoknak íródott. Ha tehát nem ismered a sorozatot, akkor sipirc az első könyvesboltba (és tépj sorszámot a Daemon rajongók kígyózó sorához is), mielőtt lelőnéd magadnak a csattanókat! Amennyiben még mindig itt vagy, úgy üdvözöllek drága sorstársam.

A főszereplők bőrébe ezúttal Dawson és Bethany bújik, akikről nagyvonalakban már tudjuk, miken mentek keresztül, most viszont végigkövethetjük megismerkedésük sorsdöntő szakaszát is. És ha egészen őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, szerintem ez az egész bőven megért volna egy hosszabb lélegzetvételű könyvet, bővebben kifejtve, mélyebb érzelemvilággal. Rengeteg potenciál rejlett benne, amiket Jennifer sok esetben lógni hagyott.
Racionálisan nézve a kötet nyolcvan százaléka nem több egy nagy, ragacsos, rózsaszín vattacukornál. Nagyon cuki, nagyon édes, néha émelyítő. Minden megy, mint a karikacsapás, nincsenek akadályok, indokok, semmi mélység; tele van klisés elemekkel - mi több, számos híres Alkonyat és Obszidián jelenet is visszaköszön benne, melyek esetében én csak a szememet forgattam, hogy ez most komoly?

De ugyebár van egy őrült, rajongó énem, ami megkapta azt, amire vágyott. A sorozatra jellemző egyedi humort, a testvérek közti szoros kapcsolatot, Daemont, a régi Dee-t, és úgy unbluck a visszatérő karakterek kezdeti figuráját. Mindezek összessége pedig elég volt ahhoz, hogy a minimumra szorítsa kicsiny hőbörgésemet (ami leginkább az Alkonyat részletekre korlátozódott, tekintve, hogy a rózsaszínnel nincs bajom, amennyiben elszórakoztat - és Jennifer ezt bőven elérte).
Annyira jó volt, hogy újra olyannak láthattam a kedvelt, vagy éppen utált figuráimat, amilyennek az Obszidiánban megszerettem őket!
Imádtam Dee hiperaktív, szószátyár, pimasz viselkedését, a testvéreivel való poénkodását, és a túlzott nyitottságát; Adam kedves zárkózottságát, Andrew seggfej viselkedését, Daemon bunkózását. Egyszóval azt az igazi oldalukat, amilyenek valójában voltak, még azelőtt a sok gubanc és tragédia előtt, ami később érte őket. Rengeteget nevettem a párbeszédeiken, vagy éppen a heves vérmérsékletükből adódó szituációkon. De legalább ennyiszer el is szorult a torkom.
Nem olvastam korábban a Shadowst, ám ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy egészen más színezete van a sorozat teljes ismeretében, mint egyébként.

Ami pedig magukat a főszereplőket illeti, egyszerre nagyon mások és olyanok, mint a többiek. Bethany karaktere sokszor Cicáéra hajaz (szarkasztikus gondolatok, stb.), ugyanakkor ő sokkal halkszavúbb, nyugodtabb, romantikusabb lelkűletű lány. Amolyan igazi művészlélek. Pont Dawsonhoz való - aki mindössze külsőleg hasonlít bátyjára.
Részemről óriási pacsi illeti Jennifert amiatt, hogy az ikerség dacára nem gyártott Daemon 2.0-át Dawsonból, hanem önálló személyiséggel ruházta fel. Két tornádó testvér mellett nagyon is jól jött Dawson higgadtsága, kedvessége. Bár azt azért megjegyzem, számomra ő inkább a cuki barát kategóriába került, ugyanis minden elszántsága, kitartása ellenére valahogy nem tudtam könyves álompasiként tekinteni rá (bezzeg Daemonnek elég volt kinyitnia a száját, tócsává olvadtam). Ami nem baj, sőt, kifejezetten üdítő volt kicsit más oldalról szemlélni az eseményeket, melyek főként a páros megismerkedése, a kapcsolatukkal járó veszélyek és akadályok, valamint a közelben ólálkodó ellenségek köré csoportosultak.
Bethany és Dawson emellett nagyon aranyos párost alkot, jól működő kémiával. Lehet értük szorítani, izgulni, szeretni őket. Mindössze annyit kell elfogadni, hogy ez nem Katy és Daemon robbanóelegyet képező duója, hanem a nyugis Dawsoné és Beth-é.

Összességében tehát azt tudom mondani, bár nem hibátlan, mégis kellemes kis kikapcsolódás minden Lux rajongó számára. Ha szeretnétek nosztalgiázni, nevetni, vagy egyszerűen több időt eltölteni a kedvenceitek körében, akkor nem fogjátok megbánni. A Lux-érzés garantált!


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Daemon, Dee, Adam
Kedvenc jelenet: Dee és Beth találkozása
Negatívum: az Alkonyat pillanatok
Borító: 5/5




Borítók








Nyereményjáték


Dawson és Daemon nem ember, ahogy pedig tudjuk a történetük egészen más irányt fog venni, mint szeretnék. 
A mostani játékban könyvborító részleteket találtok, amelyeken egy közös pont lesz, földönkívüli szerepel a könyvben és a középpontban földönkívüliek lesznek. Nehezítésként, nem csak a sorozatcímre vagyunk kíváncsiak, hanem a kötet címére is.
Játékra fel! :)
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)






Nézzetek be a többi állomásra is

11/29 Insane Life
12/01 Angelika blogja
12/03 Deszy könyvajánlója
12/07 Kelly & Lupi olvas
12/09 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése