2016. június 18., szombat

Jamie McGuire - Gyönyörű áldozat



A Maxim Kiadó elhozza a nagy szeretetnek örvendő Maddox testvérek harmadik kötetét, a Gyönyörű áldozatot, melyben Taylor Maddoxot ismerhetjük meg. Mostani alkalommal hét állomásos blogturnéra invitálunk titeket, ahol számos érdekesség mellett tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617480
Oldalszám: 356 oldal
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:
Falyn Fairchild szeme előtt egyetlen cél lebeg: eljutni Eakinsbe, Illinoisba. Számára ez az egyetlen hely, ahol igazán megbocsátást nyerhet a régmúlt bűneiért…
Falyn, a leendő colorádói kormányzó lánya. Így minden, amit tesz, hatással van apja karrierjére. Ám legnagyobb igyekezete ellenére sem képes megfelelni az elvárásoknak. Nem tud szabadulni egy fiatalkori hibájának terhétől. Pincérkedést vállalva a Bucksaw Kávézóban, és minden műszak után félretesz egy kevés pénzt, hogy repülőjegyet vehessen, és végre elutazhasson Eakinsben, ahol talán helyrehozhatja a múltját.
Taylor Maddox abban a pillanatban megérezte, hogy Falyn bajban van, amint leült egy asztalhoz a kávézóban. Taylor csábító, megszegi az ígéreteit, és még akkor is káprázatos, amikor fáradt és kimerült – minden megvan benne, ami Falyn szerint egy rámenős, szexi tűzoltóban is. Falynt nem vonzza az, hogy egy legyen a srác hódításai közül, ám egy Maddox fiúnak egy ellenálló lány a tökéletes kihívás.
Amint Falyn megtudja, hogy mit nevez otthonának Taylor, minden megváltozik. A Maddoxokra jellemző kitartás lehet, hogy nem lesz elég Falynnel szemben. És most először lehet, hogy Taylor lesz az, aki megégeti magát.

Saját véleményem:
Vegyes érzések tombolnak bennem, mint ahogyan olvasás közben is oly' sokszor. Taylor története nagyon jó... lehetett volna, ha Jamie McGuire megáll a sztori kétharmadánál. Persze így sem volt rossz, mindössze sajnálom, hogy az erős alapokat az oldalszámnövelés és a szappanopera hatás kedvéért megtépáztuk.
No, de ne szaladjunk ennyire előre. A Gyönyörű áldozat főszereplői ezúttal Taylor "egyik iker" Maddox és Falyn, aki az előző részből már ismerős lehet, ott ugyanis a maga édes ártatlanságával sokunk szimpátiáját elnyerte.
Falynnel először az esküvőn találkoztunk, ahol azt láthattuk, stabil kapcsolatban áll Taylorral, miközben azt is tudtuk, a fiatal srác mit művelt Thomas szobájában...
Mindezek tudatában én valamiért azt hittem, valahol itt kapcsolódunk majd be kettejük történetébe, de nem így történt. A mostani részben visszautazunk a kezdetek kezdetére, és lépésről-lépésre követjük végig, miként bonyolódnak romantikus kapcsolatba Taylorék, miközben nagyon is tisztában vagyunk vele, mi fog velük történni.

Falyn egy kisvárosi étteremben kiszolgáló. Többé-kevésbé minden napja ugyanúgy néz ki immár sokadik éve. Reggel felébred, lebattyog bérelt szobájából az étterembe, ahol lehúzza a munkaidejét, majd a nap hátralevő részében a lakásában ténfereg. Nem bulizik, nem iszik, nem jár sehova, és főként nem pasizik - már csak azért sem, mert a kis közösségben maximum az alkalmankénti fiatal tűzoltók az egyetlenek, akik potenciálisan szóba jöhetnének. Csakhogy hősnőnk köszöni, de múltja és bizonyos szóbeszédek miatt nem kér a futókalandokból és búcsúkból. Egyetlen célja van, összegyűjteni a kellő összeget, hogy Eakinsbe utazhasson.
Ezek szellemében, amikor Falyn asztalánál megjelenik Taylorék csapata, a lány távolságtartóan, megvetően viselkedik velük, később még azt is a szemükre hányja, hogy nem hagytak neki borravalót. Csípős nyelve és nem túl baráti modora azonban egyből felkelti a Maddox fiú érdeklődését, és addig nyüstöli a lányt, míg az el nem megy vele vacsorázni. Innentől pedig, ahogyan az lenni szokott, beindul a gépezet, főleg azok után, hogy Falyn rájön, Taylor is eakinsi...
Fentebb ugyebár már említettem, hogy végig vegyes érzések dúltak bennem, és ez az a rész, ahol ez különösen igaz. Egyrészt az első nagyjából száz oldal esetében úgy éreztem, hiába olvasok, nem haladok. A történet olvastatta magát, az események mégis olyan lassúak, semmilyenek voltak, mintha egyhelyben toporogtam volna - mégsem mondhatom, hogy untam vagy idegesített, mert nem. Másrészt, ami nagyon tetszett, az az, hogy Falyn és Taylor kikerült a nagy Maddox balhéból, és végre nem Travisék egykori tragédiájával a háttérben sodródtak ide-oda.
Hiába imádom Travist és Abby-t, Thomas könyvét újraolvasva ráébredtem, kezdek besokallni attól, hogy valamilyen úton-módon minden körülöttük forog, és a többi testvér csak másodhegedűs a darabban. Szóval kimondhatatlanul örültem, hogy Falynéknél megtört a jég. Sőt! Kimondottan jót tett mind a Maddoxoknak, mind pedig Jamie McGuirnek, hogy kicsit el tudott tőlük szakadni. A regény nyelvezete is erősebbé vált, visszajött az a stílus és hangulat, amiért annak idején beleszerettem az írónő munkásságába.

A Gyönyörű áldozat jelentős része Falyn és Taylor kapcsolatára fókuszál, a megszokott macska-egér formában. Gyilkolják egymást, távolságot tartanak, miközben annyira izzik körülöttük a levegő, hogy épp csak lángra nem lobban. Közben megy a folyamatos közel engedlek-aztán eltaszítalak, akarlak-de nem lehet huzavona, ami Falyn titkainak értelmében bizonyos oldalszámig megérthető, de kétharmadnál fordul a kocka. Utóbbira később még visszatérünk, most azonban visszakanyarodnék Falyn titkaihoz.
Kezdetektől érezhető, tapasztalható, hogy valami oltári nagy gáz van a csajjal. Gazdag, híres szüleivel évek óta nem találkozik, egy kis szobában húzza meg magát, kerüli a férfiakat, valamilyen borítékokat rejteget, sejtelmes utalásokat tesz erre-arra. Egyszóval minden jel arra utal, hogy valami nem százas az életében.
Nem mondom, hogy ez a titok nem kitalálható viszonylag gyorsan, mert de; ugyanakkor van benne egy csavar, ami engem személy szerint nagyon meglepett, és ami miatt fejet hajtok Jamie McGuire előtt. Még mindig elképesztő milyen bravúrosan tudja szövögetni a szálakat...
Falyn egyébként egy aranyos, szerethető lány (leszámítva a péklapátos pillanatait és az érthetetlen hisztijeit), de merőben más módon, mint ahogyan Thomas kötetében láttuk. Sokkal talpraesettebb, tökösebb, keményebb, nem olyan törékeny és simulékony virágszál, mint ott. Amolyan déli csaj.
Taylor pedig ízig-vérig Maddox és mégsem. Külső adottságait, akaratosságát, makacsságát, és birtoklási vágyát tekintve tökéletesen beleillik családjába, ugyanakkor mégis szelídebb, aranyosabb, romantikusabb srác. De eszetekbe se jusson megkérdezeni, jobb-e, mint a többiek, vagy hogy melyikük oldalán lennék Mrs Maddox, mert nem tudok dönteni. Az biztos, hogy Taylor is imádnivaló, álompasi alapanyag. Nagyon édesen közelít Falyn felé, a segítőkészsége is megható, és a családjával való viszonya is olyan, ami miatt nem lehet nem fülig belezúgni. (Itt szeretném megjegyezni, mennyire imádom, ahogy a Maddox srácok püfölik és oltogatják egymást, hogy aztán utolsó lélegzetig megvédjék a másikat.)

Amivel nem tudok kibékülni, az a regény kétharmada után bekövetkező drámalavina. Egészen addig egy nagyon jól felépített kapcsolatnak lehetünk tanúi, ám onnantól jön egy számomra érhetetlen hiszti és fordulat, ami elindulva addig görög, míg egy nagy kupac baj és bonyodalom nem lesz belőle, ráadásul a szappanoperás fajtából. Nem tudom, miért kellett, miért nem volt elég az, amiről tudtuk, hogy jön majd... Mindenesetre emiatt az egy pont levonás - bármennyire is sajog miatta a szívem, mert a Gyönyörű áldozat tényleg az a rész, ami főnix módjára kelt életre a befásulni látszó második rész után, és idézte vissza, miért is futott be annak idején Travisékkel az írónő.
Mindent egybevetve úgy gondolom, a Maddox fiúk rajongói számára ezúttal sincs ok aggodalomra, hozza az elvárt szintet; mi több, kétharmadig bőségesen felül is múlja azt. Gyönyörű helyeken kalandozhatunk (lsd lentebb), újból beköltözhetünk a Maddox családba egy-két pofon és ugratás elejéig, és megtudhatjuk, Taylor Travishez és Thomashoz hasonlóan mivel szegte meg ígéretét, miközben Falyn által egy újabb, bensőséges, összetartó "családot" is megismerhetünk az étterem dolgozóinak személyében. A Gyönyörű áldozat szenvedélyes, szívszorító, vicces - amolyan maddoxos.
Ui.: Önállóan is olvasható ám!


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Taylor, Falyn
Kedvenc jelenet: a kirándulások
Negatívum: szappanoperás fordulatok
Borító: 5/3
Megtetszett? Vedd meg!




Helyszínek


A történetben Taylor és Falyn felcsap turistának és meglátogatnak néhány káprázatos helyet, ezeket szeretném most megmutatni nektek.

Istenek Kertje




 


Pikes Peak









Nyereményjáték


Megihletett minket a borítón szereplő tollpehely, ezért most olyan borító részleteket találhattok az egyes állomásokon, melyeken szintén toll/tollpehely látható.
A rafflecopter megfelelő sorába a könyv íróját és címét várjuk. 
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

06/06 Insane life
06/08 MFKata gondolatai
06/12 Deszy Könyvajánlója
06/14 Kelly & Lupi olvas
06/16 CBook
06/18 Dreamworld
06/19 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése