2016. november 14., hétfő

Mia Sheridan - Stinger



Evie és Leo történetét már megismertük, mindkét szemszögből, most pedig egy újabb páros varázsolhat el minket. Ismerd meg a Blogturné Klub hat állomásán keresztül, ki is Grace és Stinger, akik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenő Stinger - A Skorpió fullánkja főszereplői.
És ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted.


Mia Sheridan: Stinger - A Skorpió fullánkja

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633998113
Oldalszám: 424 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:

Grace Hamilton az a lány, akinek mindig van egy terve. Pontosan tudja, merre tart az élete, és büszke magára, amiért mindig célt ér. Még sohasem lépte át a határokat, nem foglalkozott a saját vágyaival, és azzal sem, hogy kinek akar ennyire megfelelni.
Ám egyszer csak találkozott Vele…
Carson Stinger semmilyen szabályt nem tart be, csakis a sajátját. A felnőtt szórakoztatóiparban dolgozva mit sem törődik vele, hogy mit gondolnak róla mások. Egyik napról a másikra él, cél és terv nélkül. Tudja, mit akarnak tőle a nők, és azt hiszi, csupán ennyit is tud nyújtani nekik.
Ám egyszer csak találkozott Vele…
Miután a sors arra kényszerítette őket, hogy összezárva töltsenek el néhány órát, mindketten megváltoznak. Ám két olyan ember számára, akiknek találkozniuk sem lett volna szabad, lehetetlen felülemelkedni a teljesen különböző valóságuk határain.
Legalábbis egyelőre…

Saját véleményem:
Wow! Mia Sheridannek sikerült megdöbbentenie és a falhoz vágnia, méghozzá nem is egyszer. A Stinger gyönyörű, megható, izgalmas, perzselő, vad, szexi és van mondanivalója. (És itt szeretném megjegyezni, örülök a fordítóváltásnak, mert végre a saját anyanyelvünkön is megtapasztalhatjuk azt, amiről a külföldi bloggerek áradoznak: a szerző lélegzetelállító stílusát.)
Soha nem gondoltam, hogy egyszer pornósztárról fogok olvasni, azt meg végképp nem, hogy fülig bele is zúgok, de így történt. Bár azért hazudnék, ha azt mondanám, könnyen felülkerekedtem rajta és félretettem mindenféle előítéletemet Carson munkájával kapcsolatban, mert nem így történt. Nem tartom magam prűdnek, mégis... a pornósztárság olyasmi, amiről önszántamból tuti nem olvasnék. Szóval minden tiszteletem Mia Sheridané, hogy nem csak sikerült behoznia valami forradalmian újnak számító karakteri hátteret, hanem segített nekünk túl is lépni rajta. Ebben mondjuk nagy szerepe van a főszereplők szerethetőségének, a kettejük közti kémiának és a dinamikus interakcióiknak, melyek első perctől kezdve árként sodorják az olvasót.

Mindig jó olyan könyvet a kezünkben tartani, amit mi magunk is átélhetünk, együtt szenvedhetünk, örülhetünk, vagy éppen sírhatunk kedvenceikkel. A Stinger ilyen. Érzelmileg igen erősen hat az emberre. Jómagam például végigvigyorogtam az első negyedét, majd irultam-pirultam a meglehetősen heves jeleneteknél, hogy aztán darabonként szedegessen össze a szívemet. Ebből is látszik, Carsonék története mennyivel kiforrottabb, mint Eviéké.
Maga a sztori egyébként elég kényes véleményezés szempontjából. Két nagy részre, és három alkategóriára bontható. Utóbbi különösen érdekes, hiszen a szerző egy, a skorpió csillagjegyről szóló bevezetővel indít, melyben elmagyarázza, milyen módon válik a skorpióból sas, majd galamb, és hogy a jegy miként hordoz magában három ennyire eltérő személyiségtípust, tulajdonságot. Mindez nem véletlen. Carson esetében az egész könyvön átível ennek a transzformációnak a folyamata - megindító látni, milyen utat jár be az önazonossága megtalálásáig.
Ami pedig a két részt illeti, az első az, amiről beszélhetek - Vegas és a kis kaland -, csak sajnos egészen más képet fog nyújtani, mint az, amit a másodikról mondanék. A két fél együtt teszi ki A Skorpió fullánkját. Szóval jegyezzétek meg, a móka, kacagás és bujálkodás mellett ez egy olyan történet, ami sok és váratlan meglepetést tartogat, némi bánattal és komoly tartalommal fűszerezve.
No, de lássuk, mégis ki az a Grace vagy Carson, és hogyan fonódik össze a sorsuk.

Grace joghallgatóként konferenciára érkezik Vegasba, ahol mindeközben egy másik esemény is zajlik, mégpedig pornó expo. Miközben szobájába igyekszik, szó szerint belefut Carsonba, akiről kiderül, pornósztár. Hamar szóváltásba keverednek, és ez a nap folyamán több véletlen találkozás alkalmával is megismétlődik, mígnem kettesben több órára be nem ragadnak a liftbe. A liftekről pedig köztudott, hogy profi kerítők (muhaha), hála az égnek, ez itt sincs másként.
Lényeg a lényeg, Carson a bohóckodásával megmenti a pánikrohamot kapó lány életét, majd ezt követően beszélgetésbe, veszekedésbe, heves tapizásba-smacizásba (tetszőleges sorrendben variálható kínálat) bonyolódnak, titkokat árulnak el magukról, sőt a végén még egy alku is elhangzik.
Grace az a típusú lány, aki mindent előre eltervez, és aszerint éli a mindennapjait. Ebbe pedig beletartozik egy második számú pasi, aki a Nagy Ő előtt bevezeti az orgazmus világába, és megtanítja, miként kényeztethetné legjobban majdani férjét. A feladatra pedig ki más is lehetne alkalmasabb, mint egy pornósztár? Két bökkenő van: Grace későbbre tervezte a kalandot, ráadásul gyáva is. Az élet viszont vad, és ami Vegasban történik, az ott is marad, ráadásul Carson a maga idegesítő módján megkapó is, úgy testileg, mint emberileg, hölgyeményünk tehát belemegy.
Innentől kezdve beindul a buli, Carson és Grace fantasztikus napokat töltenek együtt, izzik köztük a levegő, alig tudják levenni egymásról kezüket-szájukat, ám amikor sikerül, akkor egész mélyre merülnek a másik megismerésében (nem, ez most nem egy direkt elsütött béna szóvicc volt). Mindez pedig oda vezet, hogy mind a ketten átértékelik életüket, jövőjüket. Az élet ellenben nem hepiend, mind a kettejüknek megvan a maguk hivatása, keresztje, amibe nem biztos, hogy belefér egy ennyire váratlan és tiltott szerelem.

Minden sablonossága dacára, én baromira élveztem Vegast (is)! Carsonék párosában minden megvolt, ami egy ilyen típusú könyvhöz kellett, és a sok szeleburdiság, lepedő összegyűrés közepette valóban látni lehetett, miként alakult át kapcsolatuk valami sokkalta mélyebbé és szorosabbá. A helyszínek pedig eszméletlenek voltak, de hát mit is várhatnánk Vegastól?! Apropó... a lentebbi szökőkutas videót mindenképp nézzétek meg, kulcsfontosságú. És keressetek rá a Red Rock Canyonra is.
Szóval akárhogy is osztok szorzok, újfent sikerült a New Adult könyvek tengeréből kihalásznom egy valódi gyöngyszemet. Nevettem, pirultam, szomorkodtam, és minden betűjét imádtam! A Stinger egy jól kidolgozott, gyönyörű ívű történet, nem kevés tartalommal. Olvassátok!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Carson és Grace
Kedvenc jelenet: Vegas
Negatívum: Nem a könyv hibája, de egyszerűen nem értem, ki gondolta, hogy egy amerikai regénybe jó ötlet lesz beszúrni egy kutya sem tudja ki az típusú magyar nevet - Dr. Tóth minden alkalommal megakasztott
Borító: 5/4
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 3. része, de önállóan is olvasható




Bellagio vízesés


"Az út túloldalára érve csendben visszamentünk a Bellagio vízeséséhez. (...)
Mások már kis csoportba verődve várakoztak a rezzenéstelen víztükör előtt. Carson odakalauzolt előre a kőperemhez, én pedig csendben álltam, és vártam, hogy elinduljon a vízáradat. Ő átölelte a derekamat, mire a fejemet hátrahajtva nekidőltem. Jólesett, hogy erős teste körém fonódik. Egy-két perc múlva felcsendült a zene, és vízsugár szökellt a magasba. Elakadt a lélegzetem, amikor észrevettem, hogy a víz a zene ütemére táncol.
– Jaj, istenem! Ez gyönyörű!
– Elég jó, mi? – kuncogott mögöttem Carson.
– Lenyűgöző! Hogy csinálják? Képtelen voltam levenni róla a szememet.
– Igazából nem tudom. Viszont van egy csomóféle zenéjük.
– Hűha!
Hirtelen rájöttem, melyik dal megy éppen, és vihogni kezdtem.
– Figyeld, mi megy most – néztem fel Carsonra, s vigyorogva hallgattam, ahogy a Titanic filmzenéje, a „My Heart Will Go On” üvölt a hangszórókból.
Carson fölém haljolt, és gúnyosan megszólalt:
– Jack, Jack… el ne engedd! Legalábbis addig ne, amíg megpróbállak felráncigálni arra a kétszemélyes tutajra. Aztán ha nem sikerül, mész a levesbe. Ennyi volt a móka."






Nyereményjáték


Ezúttal Las Vegas nevezetességei között kalandozunk mi is, ahogyan a Stinger - A Skorpió fullánkja főszereplői is. Minden állomáson találsz egy képet, egy nevezetességről. Nincs más dolgod, mint beírni a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ha ügyes vagy, Tiéd lehet a három Stinger példány egyike.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

11/04 Deszy könyvajánlója
11/06 Angelika blogja
11/08 Sorok között blog
11/10 Kristina blogja
11/12 CBooks
11/14 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése