2016. december 2., péntek

Adventi kalendárium - 2. nap

Az adventi ünnepkör népszerű kelléke az adventi kalendárium, mely több mint 100 éves múlttal rendelkezik, s egy német édesanyához köthető, aki ezzel a módszerrel szerette volna megkönnyíteni gyermeke számára a karácsonyig tartó várakozást.
Valljuk be, legyünk akár gyerekek, fiatal felnőttek vagy felnőttek, mindannyiunk számára nehéz kivárni, mi is lapulhat a fa alatt. Hát még akkor, ha könyvmolyok vagyunk! Vajon lesz könyv a csomagban? És ha igen, mi vagy mik?
Így hát eszembe jutott, mi lenne, ha vegyíteném az adventi kalendáriumok iránti szenvedélyemet a türelmetlenségemmel és a blogommal? Az eredmény pedig egy könyvmoly kalendárium lett.
Tartsatok velem, december elsejétől nyitogassuk együtt az ablakokat, és fedjük fel az alattuk rejlő apró szeretetmorzsákat! Minden nap egy-egy könyves karakterrel és hozzá tartozó aranyos, vicces, szexi vagy éppen megható idézettel édesíthetitek meg a várakozás kínzó perceit.


2. nap
- Xemerius - 



 
"– Készséggel állok szíves szolgálatára, asszonyom. – Mr. Bernhard megrakta a kandallót, majd jó éjszakát kívánt nekünk.
Xemerius követte. – Feltétlenül meg kell néznem, hogy leveszi-e a szemüvegét, mielőtt lefekszik aludni – mondta. – És reggel beszámolok, ha esetleg kisettenkedne a házból, hogy titokban basszusgitárosként lépjen fel egy heavy metál zenekarban."


"– A lányok tényleg az emberi faj legfárasztóbb egyedei. Őket csak a nyugalmazott pénzügyi tisztviselők, a harisnyaboltban dolgozó eladónők és a kiskerttulajdonosok egyesületeinek elnökei előzik meg."

"– Nem lehetne kicsit visszavenni a lelkesedésedből? Az ember azt is hihetné, hogy épp elektrosokk-kezelésről jössz – zsémbelt Xemerius.
Helytelenítő pillantást akartam vetni rá, de végül mégis sugárzó mosoly lett belőle. Az én kis cuki, zsémbes vízköpődémonom!
– Téged is szeretlek! – mondtam neki.
– Ó, te jó ég! – nyögött fel. – Ha tévéműsor volnál, akkor most elkapcsolnálak."


"– A két sóvárogva várt mesebeli herceg ezen a reggelen kivételesen az istállóban hagyta a fehér paripáját, és metróval érkezett – szónokolta Xemerius kenetteljes hangon. – Amikor megpillantották őket, a két hercegnőnek felcsillant a szeme, és amikor az ifjonti hormontöltetek zavart puszik és bárgyú vigyorok formájában összetalálkoztak, az okos és végtelenül szép démonnak sajnos bele kellett hánynia egy papírkosárba."

"Véleményem szerint a mozik az újkor szénakazlai."




 Ha többet szeretnél olvasni Xemeriusról, netán annyira megtetszett, hogy tüzetesebben is megismerkednél vele, Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiájában megtalálod. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése