2016. december 3., szombat

J. A. Redmerski - Killing Sarai



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent J. A. Redmerski Killing Sarai - Megölni Sarait c. regénye, mely a Gyilkosok társaságában sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere elmerült a mexikói drogbárók és bérgyilkosok világában, hogy bemutathassa nektek ezt az izgalmas és veszélyes helyzetekkel teli történetet.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg A soha határa szerzőjének új oldalát, és vigyétek haza a regény egy példányát.


J. A. Redmerski: Killing Sarai - Megölni Sarait

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633996294
Oldalszám: 360 oldal
Fordító: Szujer Orsolya

Fülszöveg:
ÚJ történet A Soha határa szerzőjétől!
Megérkezett J. A. Redmerskinek, a New York Times, a USA Today és a Wall Street Journal bestseller szerzőjének új bűnügyi sorozata, a Gyilkosok társaságában első kötete. A Megölni Sarait fordulatos, izgalmas, veszélyes helyzetekkel és a határokat feszegető főhősökkel teli regény.
Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.
Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.
Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.
Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.
Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!

Saját véleményem:
J. A. Redmerski neve kellő ösztönzésül szolgált ahhoz, hogy olvasni akarjam legújabb történetét, olyannyira, hogy amikor hónapokkal korábban kézhez kaptam, egyből bele is vetettem magam, és a mai napig elevenen él bennem minden mozzanata. A Killing Sarai nagyon más, mint A soha határa, de legalább olyan jó - ha nem jobb -, mint az. Egyébiránt nehéz összehasonlítani a kettőt, hisz Saraiák sztorija sokkal sötétebb, kiforrottabb és felnőttebb, mint Camlynéké.
Redmerski ezúttal olyan alvilágba kalauzolja olvasóját, ahol az emberkereskedelem, erőszak, drog, pénz, fegyverek és a vér az úr.

Sarait tiniként kiragadják (a tulajdon anyja) megszokott közegéből, hogy némi pénz fejében eladják egy mexikói drogbárónak. A lány évek alatt ugyan a férfi kedvencévé válik, s mint ilyen szerencsésebb helyzetbe kerül sorstársaival szemben, mégis akarata ellenére használják - ezzel mintegy megfosztva emberi mivoltától. Ő azonban nem törik meg - teljesen -, szüntelenül keresi a lehetőséget, mikor oldhat kereket. Az első és egyetlen alkalom akkor érkezik el számára, amikor Victor, a bérgyilkos megjelenik gazdájánál, Sarai pedig némi barátnői dilemmázás után, kereket old. Eltűnése azonban jócskán megbolygatja a dolgokat.
A drogbáró minden áron vissza akarja kapni kedvencét, ennek érdekében semmitől sem riad vissza. Sarai szerencséje a szerencsétlenségében, hogy bár Victor hidegvérű gyilkos, aki minden lelkiismeret furdalás nélkül bonyolítja le megbízatásait, gyűlöli a lány gazdáját.
Ennek ellenére az egész regényt végigkíséri a "Victor vajon mikor hagyja magára/adja át Sarait?" kérdésből fakadó feszültség. Victor rettentően kiszámíthatatlan, ráadásul nem az az érzékeny lélek, zord külsőbe burkolva típus, akiről úgy is sejti az ember, hogy végül megpuhul. Ó, nem, ő egy rettentően eltökélt, veszélyes alak, akit holmi érzelmek nem zavarnak meg, ha munkáról vagy racionalitásról van szó. Nagyon érdekes, kiismerhetetlen karakter, előre soha nem lehet kitalálni, mit fog lépni. Még az utolsó pillanatokban is képes meglepetést okozni.
Hozzá hasonlóan Sarai is izgalmas figura. Egyrészről remek megtestesítője a fogvatartott, kihasznált lányoknak, hisz tökéletesen prezentálja, milyen az, amikor az ember, szabadulása ellenére állandó rettegésben kénytelen élni és tudja, hogy igazából soha nem lehet szabad (bármikor elfoghatják, visszavihetik, a bűntetésről nem is beszélve), másrészről pedig képes újból és újból talpra állni.
J. A. Redmerski rengeteg, de tényleg rengeteg mocsokba sodorja szerencsétlent, annyi kínt élet át vele, ami tíz embernek is sok lenne, mégis, minden egyes pofonnal a szemünk láttára rombolja le, majd építi fel az új énjét, ami bizony kellően drámai.

Ami a cselekményt illeti, az rettentően gördülékeny és szerteágazó; folyamatosan pörögnek az események, egyik meglepő szituációból csöppenünk a másikba, mindenki állandó mozgásban van. A legérdekesebb mégsem ez, hanem az út, amit a poros sivatagtól a fináléig megteszünk. Ezalatt hatalmas átalakuláson esik át a történet, és a drogbárók világától egy még annál is érdekesebb rendig jutunk. Menekülés, gyilkosság, összecsapás, könny, vér - ez mind megvan benne. A Killing Sarai egy ízig-vérig maffia regény. (Mondjuk én egy kicsit több vért, brutalitást simán el tudtam volna viselni - de aztán lehet, hogy az én gyomrom strapabíróbb.)
Hangulatilag egyébként engem nagyon emlékeztetett a Fogoly a sötétbenhez, de tényleg csak hangulatilag. Itt nincs keményvonalas BDSM, de még csak Stockholm szindróma se (sok). Ami pedig a romantikát illeti... az végképp hiánycikk. A vágy és szenvedély persze megjelenik, az olvasó pedig a lelkét is eladná egy csókért, de egyelőre nem ezen van a hangsúly. Őszintén kíváncsi leszek, ez a későbbiekben miként vagy egyáltalán merre bontakozik ki... Addig is beérem Redmerski bátor és meglepő húzásaival.

A Killing Sarai sötét hangulatú, valódi bérgyilkos-maffia sztori, amit erős karakterei tesznek még fantasztikusabbá. A kliséket pedig nyugodtan el lehet felejteni, mivel itt senki és semmi nem szokványos.  Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a gyilkolászós, menekülős, taktikázós, szenvedélyes sztorikat.
Én pedig követelem a folytatást!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Izabel, Victor
Kedvenc jelenet: az egész könyv
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Gyilkosok társaságában első része




Playlist


George Michael – Father Figure

Beethoven – Moonlight Sonata

Tito & Tarantula – After Dark

Kendra Morris – Banshee

Florence + The Machine – Heavy in Your arms




Nyereményjáték


Mostani játékunk során, állomásról állomásra Sarai bőrébe kell bújnotok, s vakon tapogatózva kideríteni, hol is vagytok. Minden blogon láthattok egy vaktérképet, mely egy olyan országot ábrázol, ahol manapság is virágzik a drogkereskedelem. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikre gondoltunk, s ha ez megvan, beírni a nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

12/01 CBooks
12/03 Dreamworld
12/04 Insane Life
12/06 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése