2016. december 9., péntek

Jennifer L. Armentrout - Obsession



A hazánkban is közkedvelt Jennifer L. Armentrout legújabb könyve hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából. Hunter egy Arum, Serena pedig ember, mindkettőjük élete veszélyben van, vajon sikerül leküzdeniük az akadályokat és túlélni a lehetetlent?
Az Obsession - Függőség habár a Luxen sorozat egyik mellék kötete, felbukkannak a sorozatból jól ismert szereplők egy-egy jelenet erejére, de bizony Serena és Hunter története számos forró jelenetet tartogat olvasói számára. Ha kíváncsiak vagytok, gyertek és kövessétek a hét állomásos blogturnét és tiétek lehet a könyv egyik példánya!


Jennifer L. Armentrout: Obsession - Függőség

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789633998342
Oldalszám: 384 oldal
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett

Fülszöveg:
Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja, de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.
Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon.
Annak ellenére, hogy másfélék, Hunterben szenvedélyes vágy ébred Serena iránt, ezért az arum a maga számára is meglepő dolgot tesz: megszegi az eddigi életét irányító szabályokat, és szembeszegül a munkaadóival Serena biztonsága érdekében. A kérdés csak az, hogy vajon az idegenek és a kormányzat jelenti Serena számára a legnagyobb fenyegetést… vagy maga Hunter?
Oldódj fel a hevétől!

Saját véleményem:
Ó, ti jóságos földönkívüli aprószentek! Ez a könyv kicsinált érzelmileg. Elképesztő, mennyire működik az Armentrout-féle varázslat! Olvasás közben ugyanazt éreztem, mint sok-sok évvel ezelőtt az Obszidiánnál, felidézte bennem, miért is szerettem bele a luxenek és arumok világába.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy Jennifer is idegen, mert halandó nem képes arra, amire ő. Szóval már most szeretném felhívni a figyelmeteket: a mostani poszt nyomokban ugyan tartalmazhat racionalitást, de a többi színtiszta fangirl olvadozás lesz.

Az Obsession a Luxen sorozat spin-offja, és nagyjából egy időben játszódnak - párhuzamosan -, csak az anyasorozattal ellentétben itt az arumok világába nyerünk - meglehetősen széleskörű - betekintést. Éppen ezért azt tanácsolom, ha nem vagytok képben a világot érintően, ne vágjatok bele. Elméletileg persze önálló kötetként is olvasható, de sokkal érthetőbb, ha tudjátok az alapvető dolgokat. És nagyjából ugyanezen okból kifolyólag azt mondanám, Katy és Daemon sztorijának befejezte előtt kerüljétek el, mert spoileres annak a végjátékára. Én legalábbis örülök, hogy abból tudtam meg először, amit kellett. (Természetesen, ha Daemonékra nem vagytok kíváncsiak, akkor nyugodtan, mert így is érthető annyira, amennyire kell.)

A történet egy ember lány és arum srác románcát mutatja be, némi izgalommal fűszerezve.
Miután a regény hősnője, Serena szemtanúja lesz annak, hogy egy villanykörtére hasonlító luxen megöli legjobb barátnőjét, aki percekkel korábban még egy meglehetősen képtelen, földönkívüliekről szóló sztorit mesélt neki, hirtelen óriási trutyiban találja magát. A Védelmi Minisztérium hosszanti vallatása után életére törnek és olyan dolgoknak lesz ismételten tanúja, melyek legrosszabb rémálmában sem fordultak meg. A barátnője által ráhagyott tudás - mely nem csupán a helyi luxen szenátort és fiait veszélyezteti, hanem a faj sötét terveit is - ugyanis veszélyes.
Emberként Serena öt percig sem maradna életben, ám a minisztérium megbízza Huntert, az arrogáns és veszélyes arumot, hogy vigyázzon rá és szedjen ki belőle minden infót. Így hát Hunter a luxen támadást követően magával viszi a huszonhárom éves lányt otthonába, hogy kellő védelmet nyújthasson számára. Egyetlen bökkenő van csupán - és nem a gyilkolni vágyó luxenek...-, Hunter ízig-vérig arum, vagyis képtelen kordában tartani ösztöneit (harc, kaja, szex). Helyzetét pedig a makacs védence sem könnyíti meg.

Nos, ha őszinte akarok lenni... az Obsession egy több száz oldalas előjáték. Tényleg. Serena és Hunter között olyan kémia munkál, amire nincsenek szavak. Az embernek az az érzése támad tőlük, mintha egy bármikor felrobbanó bomba közelében ácsorogna. 
Jenniferről egyébként is tudvalevő, hogy nagyon jó szexuális feszültséget tud gerjeszteni karakterei között, itt meg aztán végképp. Hunterék nagyon elemi,  vad, szenvedélyes és nyers párost alkotnak. Olyat, akik képesek elvinni hátukon egy sztorit és fenntartani az olvasó figyelmét pusztán a kapcsolatukkal. De hát nincs ebben semmi meglepő, az Armentrout-fiúk egy sakkpartit is szexisen érdekessé tudnak varázsolni. 
Apropó, drága Jennifer, neked valami édesség fétised van? Mindegyik fiad úgy bánik az édességgel, hogy azt be kéne tiltani!

Na, de komolyra fordítva a szót, a sztori nagyrésze inkább a főszereplő páros viszonyára fókuszál, mintsem a luxenek jelentette problémára. Persze bőven akad bonyodalom, és a halál sem ritka, továbbá rengeteg újdonság derül ki a két földönkívüli fajról és viszonyukról is, mégis a szenvedélyé a főszerep. Direkt nem romantikát írok, mivel Serenáék korából és mentalitásából fakadóan ez nem annyira ártatlan és szenvelgős. Teljes mértékben felnőtt románc, sok erotikával.
Ami a szereplőket illeti, mind a ketten szerethetőek (oké, Serenát párszor megcsapkodtam volna), de egyértelműen Hunter a jobb. Vérbeli veszélyes, pimasz, öntelt rohadék, akitől tényleg jobb félni. Mégis... lábrogyasztó. Olyan, mint három Daemon.
De ha már Daemon, bizony ő és még néhány régi ismerős is feltűnik, szóval egy igazán komplex regényről beszélhetünk, mely a saját sztorija mellett rengeteg újat is hozzátesz a sorozathoz.

Összességében az Obsession egy zseniális erotikus-paranormális regény, akár önállóan, akár a sorozat részeként olvassa az ember. Szenvedélyes, izgalmas, jól felépített, ráadásul a humor is fontos eleme. Serena és Hunter megöllek-megcsókollak, gyűlöllek-letépem rólad a ruhát kapcsolata rengeteg szórakozást ígér, akárcsak a Hunter karakteréből fakadó nyers energia. Ő egy olyan figura, aki nem csak szóban veszélyes, hanem tettekben is, és ezt nem is leplezi.
A sorozat rajongóinak mondom, maga az arum háttérvilág egészen érdekes színezetet ad az eddigieknek, nehéz eldönteni, hogy Team Luxen vagy Team Arum akar-e lenni ezek után az ember. De ahogy Jennifer is rávilágít Hunter által, semmi sem fekete vagy fehér.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Hunter, Luc
Kedvenc jelenet: Hunter-Serena szóváltásai, főleg az első ébredés után
Negatívum: -
Borító: 5/5




Idézetek


"– Kiütöttél két napra? Kétlem, hogy ez egészséges!
Összevonta a szemöldökét.
– Akár halott is lehetnél."

"– Te egy…
–Ha megint kimondod azt a szót, hogy idegen, megfojtalak. Megértetted? –A hanghordozásából nem tudtam eldönteni, viccel-e vagy sem. –Már ezerszer megbeszéltük, mi vagyok. Én sem mászkálok fel-alá azt motyogva, hogy te ember vagy.
A szám tátva maradt.
– De az más!
– És mégis, miben? – kérdezte."

"– Nem fogom megköszönni.
– Nem is vártam tőled ilyen egyszerű gesztust – felelte. Fakó szemében harag… vagy talán csodálat villant. – Végül is, még azt sem köszönted meg, hogy megmentettem a seggedet… Az amúgy elég formás seggedet. Úgyhogy a hálátlant is feljegyzem az erényeidet taglaló hosszú listára. Eddig az szerepel rajta, hogy túlreagálod a dolgokat, először cselekszel, aztán gondolkozol, hisztériázol…
– Baszódj…
–Ne merészeld befejezni a mondatot! – Hunter figyelmeztető hangja olyan mély volt, hogy remegés futott végig a gerincemen. - Nem szorulok rá arra, hogy baszogassanak."
"(…) bolygótól függetlenül az összes hím seggfej."

"– Hallom, hogy korog a gyomrod, úgyhogy szerintem, felesleges ezen vitatkoznunk. És nem úgy nézel ki, mint azok a nők, akik éheztetik magukat, hogy olyan alakjuk legyen, mint egy kamasz lánynak.
Leesett az állam. Most megsértődjek, vagy sem? A fenébe is, elvégre nő vagyok, úgyhogy megsértődtem.
– Seggfej."




Nyereményjáték


Hunter arum, képes árnyékká változni és a sötétség jóleső világában eltűnni. Mostani játékunk ehhez kapcsolódik. Minden állomáson ugyanannak a szobának a képét láthatjátok, amit beosztunk négyzetes koordinátákra és állomásonként máshol egy árnyat elrejtetünk. Nektek a feladatotok megtalálni hol rejtőzik ez az árnyék és beírni a pontos koordinátáját. (Tehát ha B2, B3, C2, C3-as koordináta alatt látjátok az árnyat, akkor értelemszerűen B2-B3;C2-C3-at írjátok be megfejtésnek.)
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

12.06 Insane Life
12.07 Kelly & Lupi Olvas
12.08 Sorok között
12.09 Dreamworld
12.10 Angelika blogja 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése