2016. december 22., csütörtök

Monica McCarty - A Szent


Folytatódik Monica McCarty népszerű történelmi romantikus sorozata, a Felföld rettegett fiai, melynek immár az ötödik rész jelenik meg A szent címmel a General Press Kiadó gondozásában.

A Blogturné Klub bloggerei ennek örömére egy négy állomásos turné keretein belül bemutatják Robert the Bruce legendás csapatának soron következő harcosát, Magnust.
Tartsatok velünk, hisz ahogy lenni szokott, nyerhettek is.


Monica McCarty: A Szent

Kiadó: General Press
ISBN: 9789636439248
Oldalszám: 408 oldal
Fordító: Melis Pálma

Fülszöveg:
William ​​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…
A vadóc, ártatlan szépséget, Helent fiatalon válaszút elé állítja az élet: a szerelme és a családja iránti kötelességei között kell döntenie, és végül rosszul választ. A sors azonban tálcán kínálja neki a lehetőséget, hogy végzetesnek tűnő hibáját jóvátegye: a király és kísérete – soraiban a lány által imádott férfival, Magnusszal – felföldi körútján a családja várába is ellátogat. Kiderül, hogy az eltelt évek alatt a két fiatal közt izzó vágy mit sem csillapodott. Helen elhatározza, hogy megpróbálja meglágyítani Magnus szívét, de egyikőjük sem sejti, hogy valaki gonosz ármányt sző a király ellen, amellyel mindnyájuk életét veszélybe sodorja… A Felföld rettegett fiai-sorozat ötödik kötetét tartja kezében az olvasó: a harcosok és szerelmeik történetei folytatódnak.

Saját véleményem:
Ó, hogy mennyire jó érzés visszatérni a Felföld rettegett fiaihoz! Ebben a sorozatban minden megvan, ami egy magamfajta történelem- és romantika bolondot boldoggá tesz, ugyanis Monica McCarty valós alapokkal dolgozik. Éppen ezért, még mindig elképeszt, milyen zseniálisan olvasztja egybe a valóságot és a fikciót, ráadásul mindezt úgy, hogy közben az izgalom, a cselekmény és a romantika sem sikkad el.

Az ötödik kötet (férfi) főszereplője Magnus, a Szent, aki nevéhez híven sosem mutatkozik nők társaságában és nem dicsekszik hódításaival sem. Valljuk be, mindez elég furcsa, lévén egy ereje teljében lévő, mutatós, skót harcosról van szó.
Magnus azonban nem véletlenül lett olyan, amilyen, fájó visszautasítást őrizget szívében. A legyőzhetetlen harcost egykoron térdre kényszerítette a szerelem, melynek nevében, nem törődve családja hírnevével, feleségül kérte legnagyobb ellenségeinek lányát/testvérét. Helenért hajlandó lett volna megszüntetni az ősi viszályt, megszöktetni őt, és úrnőjévé tenni. Csakhogy a lány - látszólag minden megfontolás nélkül - saját családját választotta helyette.
S ha a Helen okozta seb nem lenne már így is épp eléggé fájó a férfi számára, két év elteltével meghívást kap annak esküvőjére, ahol a vőlegény nem más, mint Magnus legjobb barátja, Will, a Templomos.

Ám nem csak Magnus szenved, hanem Helen is, hisz nincs még egy olyan férfi, akit annyira szeretne, mint őt. Mindazonáltal boldogságuk útjába tengernyi akadály áll. Egyrészt a MacKayek és a Sutherlandek ősi ellenségek, másrészt a lánykérés időpontjában a lány apja éppen haldoklik, vagyis Helennek nem sok választása marad. Amikor pedig végre lehetősége nyílna kettejük érzelmeinek tisztázására, a büszkeség közbeszól.
Ez a büszkeség tulajdonképpen a kötet legmeghatározóbb érzelmi állapota. Helen és Magnus sok galibától, fájdalomtól és veszteségtől mentesülhetne, ha a büszkeségük vagy a makacsságuk nem szólna közbe. Így viszont marad a csiki-csuki játék, melyben ha az egyik fél nyitna, a másik tutira visszavonulót fúj. Őrjítő, s egyben élvezetes szamárságuk. És bizonyos szempontból még szomorú is, hisz az áldozat és a sérülés legalább egy fél számára borítékolható ilyen kényes háromszögben - nagyjából a történet negyedénél érdekes és meglepő fordulat következik be, ami bár meghagyja az alapfeszültséget, de egészen új irányt ad. Anélkül, hogy lelőném a dolgot, annyit elárulok, hogy az új helyzet miatt csak még lehetetlenebbé válik Magnusék kapcsolata. Az a fránya becsület, büszkeség és makacsság triumvirátus ugyebár...

A romantika viszont a fentebbiek ellenére is iszonyat jól működik, Monica McCarthy kiválóan hozza, amit mindig - vagyis sistergő levegőt, túlhevült vágyakat, szexuális feszültséget, na meg a maga szenvedélyességével is szép szerelmet. Magnusék kapcsolata egyszerre vad, mély és gyöngéd. De mellettük van ám egy másik páros is, akik legalább annyira érdekes színfoltjai a műnek, mint ők. S éppen annyira szerethető tagjai is.

Mindent egybevetve A Szent méltó folytatása a sorozatnak. Izgalmas, kalandos, fordulatos, perzselő és idegőrlő; a történelmi háttéren pedig látszik az alapos utánajárás. Ráadásul nagy előnye, hogy önállóan is olvasható. Úgyhogy én tiszta szívből ajánlom a történelmi romantika kedvelőinek és/vagy Skócia rajongóknak. A Felföld rettegett fiai az egyik legjobb sorozat, ha valaki középkorra, Skóciára, történelemre és romantikára vágyik.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Vipera, Magnus, Helen, Willek, Muriel
Kedvenc jelenet: szerintem nincs annyi időtök, hogy mindet felsoroljam
Negatívum: -
Borító: 5/5




Helyszínek


Ide kattintva megnézhetitek Monica McCarty, A Szenthez kapcsolódó képeit.






Nyereményjáték


A nyereményjátékban ezúttal a Felföld rettegett fiai sorozat előző részei lesznek főszerepben. Részleteket osztunk meg, kisebb jeleneteket belőlük és nektek ki kell találnotok melyik könyvből származnak. A General Press kiadó felajánlásával a játék végén 4 példányt sorsolunk ki A szent című könyvből. 
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Idézet:
"– Talán ha nem lenne olyan zárkózott, akkor én sem lennék olyan kíváncsi. Arthur nem hitt a fülének. Jól hallotta, hogy a lány még őt hibáztatja, amiért átkutatta a holmiját? A női logika mindig is lenyűgözte a férfit."




Nézzetek be a többi állomásra is
12/21 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése