2017. április 23., vasárnap

Abbi Glines - Te vagy nekem a jelen



Abbi Glines nagysikerű Sea Breeze sorozatának immár a negyedik része jelenik meg a könyvfesztiválra a Maxim Könyvkiadó gondozásában Te vagy nekem a jelen címmel. Ebben a részben Marcus húgocskája, Amanda kerül nehéz helyzetbe, mert nem másba szerelmes évek óta, mint a rossz hírű Preston Drake-be, a bátyja legjobb barátjába.Kövessétek végig a hat állomásos turnét, és nyerjétek meg a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában.


Abbi Glines: Te vagy nekem a jelen

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617336
Oldalszám: 350 oldal
Fordító: Sárossy-Beck Anita

Fülszöveg:
Preston Drake vonzó és megnyerő, ráadásul egy igazi rosszfiú. Nem okoz neki gondot, hogy bármelyik nőt az ujjai köré csavarja, és ezt ki is használja. Tipikusan olyan srác, akitől egy okos lány távol tartja magát. De valóban ez az igazi énje? Amanda Hardy szíve már egy jó ideje vadul dobog a bátyja haverjáért, Prestonért. De a lány azt kívánja, bárcsak ne remegnének meg a térdei minden egyes alkalommal, amikor meglátja a fiút. Gyűlöli, hogy a szíve őrült iramban kezd verni, valahányszor Preston megereszt felé egy mosolyt. Nem tud ellenállni neki. Az ismerősök aggódva figyelik az eseményeket. Senki sem akarja, hogy együtt legyenek. Sem Amanda bátyja, Marcus, akinek a házassága lassan menthetetlenné válik, sem Preston haverjai. Túl sokat tudnak a srác sötét oldaláról. Még maga Preston is tudja, hogy nem elég jó a lánynak. Mindennek ellenére Amanda mégis úgy érzi, több van amögött, amit Preston mutat a világnak, és elhatározza, felfedi, milyen titkok rejtőznek a csábító, kék szemekben – titkok, amelyek megmagyarázhatnák a tetteit. Titkok, amelyeket Amanda talán nem lesz képes megbocsátani. A veszélyes vonzalom nem múlik el, és ezt sem Preston, sem Amanda nem tagadhatja le.

Saját véleményem:
Abbi Glines olyan nekem, mint egy drog. Évente egyszer-kétszer (minimum) szükségem van rá. És bár minden alkalommal elmondom, hogy nem a legjobb szerző, nekem mégis minden történetével el tudja adni magát. Látom a hibáit, sokszor még bosszankodom is rajtuk, hogy aztán a következő oldaltól úgy elmerüljek a sztoriban, mintha mi sem történt volna.
Itt is ez történt. Vagyis pontosítok, a regény második fele hozta a megszokott színvonalat, míg az első ámulatba ejtett.
Egyrészt nem győzök elég hálás lenni a fordítóváltás miatt, jót tett a szövegnek, másrészt pedig a cselekmény, illetve a szereplők is robbantottak.

A történet középpontjában Marcus ártatlan hugicája és legjobb barátja áll.
Amanda titkon évek óta epekedik a minden nőt megdöntő Preston után, még legpiszkosabb fantáziái is róla szólnak; leghőbb vágya pedig, hogy egyszer a srác vegye el a szüzességét. Ám amikor ez bekövetkezik, az minden, csak nem álomszerű. Preston alkoholmámorosan egy raktárban, dobozok tetején teszi magáévá, de még ez is eltörpül a hogyan mellett. Együttlétük finoman szólva is a hivatásosok kimondatlan szabálya szerint zajlik... A tény azonban, hogy az akció után Preston kisétál, majd úgy tesz, mintha mi sem történt volna, felzaklatja a lányt.
Ez a fajta merész kezdet kellően drámai, nyers, sokkoló, egyszersmind figyelemfelkeltő. Minden lány számára fontos és emlékezetes az első alkalom, szeretünk hozzá különböző álmokat, ábrándokat társítani, csakhogy a valóság sokszor eltér ettől, és tulajdonképpen ezt vágja olvasója képébe Abbi Glines is. De éppen ettől lesz életszerű az egész. Na meg izgalmas, hiszen adott a kérdés, egy ilyen alkalom után miként lehet szeretni valakit, aki azt művelte velünk, amit, lett légyen bármilyen mentsége rá.
A regény első felében szépen körbejárjuk  ezt a szálat, mialatt párhuzamosan mellette kialakul egyféle alapkapcsolat a főszereplők között is, ami tökéletes táptalajt kínál a későbbi bonyodalmaknak, vagy a keményebb témáknak. Mert bizony az írónő Prestonnal nem mindennapi témá(ka)t kapirgál meg.
Véletlenül sem szeretnék spoilerezni, annyit viszont elárulhatok, hogy Preston morálisan megkérdőjelezhető dolgot űz, ami első és második - de még sokadik - látásra is elítélendő, de legjobb esetben is szemöldökemelő. Aztán érkezik egy magyarázat, ami ugyan nem menti fel, ám szokás szerint borít mindent, és beindítja az olvasó agyát.
Nem szeretnék belebonyolódni, mindenkinek magának kell eldöntenie, miként könyveli el a végeredményt, de az biztos, hogy a véleményemtől függetlenül értékelem, hogy Abbi bele mert tenyerelni ilyesmibe. Csupán azt sajnálom, hogy nem mélyesztette el jobban a dolgot, mert lehetett volna ez több egyszerű limonádénál.

A Te vagy nekem a jelen tipikus se veled-se nélküled történet. A páros között eszméletlen kémia feszül, szóban és tettekben is jól működnek - mindegy, hogy ölik vagy csókolják egymást -, mégis vannak akadályok, amik meggátolják őket a kiteljesedésben. Persze ettől még sisteregnek azok a lapok... Az ártatlan, burokban nevelkedett jókislány, és a szegény rosszfiú páros mindig nyerő. Az meg már csak hab a tortán, hogy mind a ketten szerethetőek.
Mindent egybevetve tehát úgy gondolom, azok, akik szeretik Abbi Glines stílusát, ebben sem fognak csalódni. Szórakoztató limonádé, helyenként némi fanyar ízzel, ámde sok szenvedéllyel, régi ismerősökkel, nyár illattal fűszerezve. Bevallom, én sokkal jobban élveztem Mandáék bonyodalmait, mint Cage-ékét, annak pedig különösen örültem, hogy ebben a részben minden eddiginél jelentősebb szerep jutott a korábbi párosoknak - jó volt látni, ki hol tart.
Egyedül a fináléval nem vagyok kibékülve, nekem az kissé összecsapottnak tűnik, és maradtak olyan aprócska szálak, amiket elvarratlannak érzek - bár az írónőt ismerve, gyanítom később a függő kérdéseimre is kapok választ.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Manda, Preston és a testvérei
Kedvenc jelenet: volt néhány
Negatívum: összecsapott befejezés
Borító: 5/4
Sorozat: Sea Breeze sorozat negyedik kötete, de önállóan is olvasható

Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Abbi Glines meglehetősen termékeny szerző, számos édesen romantikus sorozattal kényeztette már olvasói lelkét. De vajon sikerül-e ráismernetek egy-egy szériára a blogturné hat állomásán közreadott nyomok alapján? A főszereplő srácok nevei alapján a sorozatok elnevezéseit várjuk a válaszokban. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Melyik sorozatban szerepelnek az alábbi srácok?
West | Gunner | Brady




Nézzetek be a többi állomásra is

04/20 Angelika blogja
04/21 Kelly & Lupi olvas
04/22 CBooks
04/23 Dreamworld
04/24 Könyvvilág
04/25 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése