2017. április 8., szombat

Kasie West - Szívességből szerelem



A Menő könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Kasie West Szívességből szerelem című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja a felszínes lány hazugsággal, ármánykodással és felismeréssel teli kalandját, melyből a romantika sem hiányozhat.Vajon Giának sikerül megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?


Kasie West: Szívességből szerelem

Kiadó: Menő Könyvek
ISBN: 9789634033493
Oldalszám: 304 oldal
Fordító: Sándor Alexandra

Fülszöveg:
Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet ... Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?
Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?

Saját véleményem:
Kasie Westre egy másik regénye kapcsán figyeltem fel (egészen pontosan a The Distance Between Us miatt), úgyhogy kapva kaptam az alkalmon, amikor kiderült, hogy magyarul is jön tőle valami. Kíváncsi voltam, vajon a történetei is annyira aranyosak-e, mint az eredeti borítói. A válasz: igen! A Szívességből szerelem egy igazán cuki, fiatalos, kicsit kelekótya, mégis fontos üzenetet közvetítő, romantikus regény(ecske). (Nem illik ilyet mondani, de engem leginkább a LOL kötetekre emlékeztetett.) Néhány órányi kikapcsolódáshoz tökéletes.
Őszintén sajnáltam volna, ha kimarad az életemből.
Történt ugyanis, hogy a környezetemben többen megijesztettek vele - annyira, hogy bele sem akartam kezdeni. És bevallom, a negatív visszhang az első tíz-húsz oldalra némileg rányomta a bélyegét, de aztán rövid időn belül arra eszméltem, hogy nem csupán a felénél járok, de baromira élvezem is! Vagyis a Szívességből szerelem jó példa arra, miért nem szabad elhamarkodottan ítélni, anélkül, hogy megismernénk valakit. Ebben az esetben Giát.

Főszereplő hölgyeményünk eleinte elég sekélyesnek tűnik a pasiját státusz szimbólumként mutogatni kívánó húzásával. Gia ugyanis bizonyítékul szolgáló tárgyként tekint rá, s azt reméli, a srác végre tisztázhatja barátnői előtt, mivel a lányok, úgy vélik, nem is létezik semmiféle barát. Csakhogy Bradley az iskolai bál ajtajában faképnél hagyja. És hát persze mit tehet ilyenkor az ember lánya, minthogy keres egy kamupasit, mert hazudni még mindig jobb, mint álhazugnak lenni. Még úgyis, ha egyetlen hazugság végül hazugságok sorát indítja el.
A képlet viszont nem ennyire egyszerű. Gia baráti társaságában akad egy végtelenül idegesítő lány, aki mindent elkövet, hogy kifúrja hősnőnket a csapatból, miközben ártatlannak tetteti magát. Persze lehet azt mondani, hogy ha a többiek bedőlnek a hazugságoknak vagy ilyesmik miatt Gia ellen fordulnak, akkor nem is igaz barátok... de aki volt tini, és került hasonló helyzetbe, az tudja, hogy élesben nem így látja a szenvedő fél. Pocsék érzés, ha elmarják a csapatodat. Jómagam is átéltem, így irtó könnyen sikerült Giával azonosulnom és megértenem.
Maga a barátnős dolog egyébként igen fontos részét képezi a regénynek, Kasie nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, és azt kell mondanom, igazán életszerű lett. Ugyanis akadnak esetek, amikor körömszakadtáig harcolunk valamiért, amiről mi magunk sem igazán tudjuk, megéri-e. Mert bizony néha zátonyra futnak barátságok, vagy szépen elpárolognak, mintha soha nem is léteztek volna, netán mi jövünk rá, hogy ez már nem az, ami egykor volt. És megint máskor felmerül a kérdés: lehet-e ép, ami megsérült? Ebben a szituációban mindezt kiegészíthetjük még a: Vajon mindig a jók győzedelmeskednek? kérdéssel is.
A választ nem árulom el, az úgy kerek, ha Gia oldalán megvívjátok a harcot. Érdemes - főleg tiniként.

Természetesen Gia nem egy ártatlan lány, megvannak a maga vétkei, de mindenképp fejlődőképes. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy gyönyörű utat jár be a regény kezdetétől annak végéig. Bajos csajból igazi, szerethető hősnővé érik. Ám, hogy ez bekövetkezzen, kénytelen szembesülni tetteivel, és elszenvedni egy-két komoly pofont, amik némileg lerángatják a földre, és megmutatják neki, milyen is a közösségi médián túli valóság.
Mindebben nagyszerű társa (és rugdosója) Reb, a KamuPasi fura húga, aki egyébként üde színfoltja a történetnek a maga különcségével. Kettejük kapcsolatára nem lehet azt mondani, hogy zökkenőmentes, egymás nyakába borulós, de épp ez benne a nagyszerű: más, mint a hasonló regényekben.
És ha már szóba került KamuPasi... Ő az a srác, aki kisegíti Giát a bál estéjén, majd ahogy az borítékolható, egyre jelentősebb részévé válik a lány életének... és hazugságainak. Nem fogom elárulni a nevét, mivel jó kis rejtvény kapcsolódik hozzá, és jobb, ha ti magatok derítitek ki, így csak KamuPasi lesz nálam. Mindenesetre ő olyan, akit nem lehet nem imádni. Hihetetlenül édes, pasisan pimasz (ahww... az az autós-bemászós húzása) figura.

A Szívességből szerelem olyan, mint egy falatnyi boldogság bonbon, átjárja az olvasó szívét-lelkét. Aranyos, vidám, fiatalos - lazulós sztori. Én nagyon szerettem a hibái ellenére is. Lehet, hogy nem tökéletes, a szöveg nem szépirodalmi minőségű, viszont van benne valamiféle báj, ami megbabonázza az embert, és hívogatja. Szóval szívből remélem, nem ez volt az utolsó Kasie West kötet, amit olvashattam.

Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: KamuPasi, Gia, Reb
Kedvenc jelenet: az autódobálások
Negatívum: Gia bátyjának tette, és úgy unblock Julie
Borító: 5/5
Sorozat: önálló kötet




Nyereményjáték


Mostani játékunk során a kamupasis, -csajos könyveké a főszerep. Minden állomáson találtok egy borítórészletet, ami alapján ki kell találnotok, melyik könyvre gondoltuk. Ám a feladat nem ennyire egyszerű, ugyanis nem a címükre vagyunk kíváncsiak, hanem a kamupár tagjainak nevére. Ráadásul a borítókat is kicsit átszabtuk! 
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

04/07 Deszy könyvajánlója
04/08 Dreamworld
04/10 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése