2017. június 25., vasárnap

Elle Kennedy - The Mistake

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent Elle Kennedy nagysikerű The Deal - Az üzlet című könyvének folytatása, The Mistake - A baklövés címmel. Előző kötetben megismerhettük Logant, aki legjobb barátja párjába zúgott bele és pont ezért sokan vártuk az ő történetét. Eljött az idő, vajon Logan számára van remény és Grace elhozhatja számára az igaz szerelmet?
Kövessétek a turné állomásokat és ismerjétek meg jobban a könyvet!


Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:  9789633997772
Oldalszám: 352 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
A srác nem csak a pályán szeret játszani…
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.
Az egyik legnépszerűbb New Adult-sorozat újabb szenvedélytől izzó része. Vesd bele magad!

Saját véleményem:
Az első rész után nem is volt kérdés, hogy olvasnom kell a folytatást, ami egy igazán érdekes, mondhatni nem mindennapi szituációval indít.
Logan nem kisebb problémával küzd, minthogy fülig beleszeretett legjobb barátja, s egyben lakótársa barátnőjébe, ami több okból sem szerencsés. Egyrészt nem lenne fair lenyúlni haverja szerelmét, másrészt túllépni sem tud a dolgon, mivel Hannah folyamatosan náluk lóg, és a papírvékony falaknak hála, a srác mindenféle zajt hall... Mindennek következtében Logan elszigetelődik Garrettől, búfelejtőként pedig rekordmennyiségű csajt fektet meg hetente.

Ez az alap viszonylag újnak mondható, férfi narrációban legalábbis mindenképp. Látni, ahogy Logan megéli a turbékoló páros pillanatait, érezni az önváddal vegyes vívódását helyes és helytelen között, csupa olyasmi, ami élővé varázsolja őt.
Elle Kennedy-ben az a nagyon jó, hogy képes olyan realisztikusan ábrázolni az érzelmi részeket, mintha veled vagy velem történne, nem pedig egy fiktív figurával. Mindegy, melyik karakteréről van szó, mindannyian valóságos hullámhegyeket, -völgyeket élnek meg a maguk hétköznapi módján. És mint tudjuk, egy szenvedő pasi látványa igencsak megindítja a női szíveket... Főleg, ha John Loganről van szó.
Logan egyébként tipikus könyves álompasi, jócskán lehet tőle olvadozni. Kitartó, makacs, na meg vérbeli alfahím. S az sem utolsó szempont, hogy e hármasnak számtalan mókás pillanatot köszönhetünk. Például azt, hogy egy hozzá hasonló férfi egója sosem viseli el, ha egy nőnek nincsenek maximális szexuális élményei vele.
Ezzel pedig meg is érkeztünk női főszereplőnkhöz, Grace-hez, aki alapvetően egy teljesen átlagos csaj. Egyetlen... vagyis ő szerinte két defektje van. Tizennyolc évesen még szűz, és ami ennél is rosszabb, kínos helyzetekben elkezd összevissza fecsegni. Utóbbi tulajdonsága nagy mértékben befolyásolja randizási kísérleteit, Grace-t magát pedig zárkózottá teszi. 
Ezen a ponton könnyen hihetnénk, hogy már megint egy szerencsétlen, erényét féltő jókislány... csakhogy hála a szerzőnek, erről szó sincs. Olyannyira, hogy A baklövés erotikusan jócskán túlfűtött.

Grace és Logan első - pontosabban második - találkozását morálisan meg lehet kérdőjelezni, azt boncolgatva, mennyi valóságtartalma van egy olyan szituációnak, amiben a szexi pasi rossz helyre kopogtat, de ahelyett, hogy lelépne, befekszik az idegen lány ágyába filmezni, végül pedig pettingelnek kicsit... Ám úgy gondolom, felesleges. Tény, hogy igen szürreális élmény, mégis működik. És hát valljuk be, egy szexuálisan túlfűtött, más után epekedő srác figyelmét szempilla rebegtetéssel nehéz lenne felhívni, így azt mondom, a testiség, mint gyújtópont, jó húzás volt Elle Kennedy-től.
Az erotika tehát ahogy látjátok, fontos szerepet játszik a történetben, és bár tényleges szexről nem igazán beszélhetünk, mégiscsak nagyon... érzékletes, vad és ösztönös. Tetszett, hogy a szüzesség nem telepedett rá a párosra. Így is meg lehet fogni a témát.

Maga a sztori két részre osztható, ami egyfelől ötletes, másfelől némileg frusztráló. Az első részt Logan ámokfutása jellemzi, tele szenvedélyes tettekkel, amik a Hannah-terápia részét képezik. Magyarul elég intenzív kapcsolat bontakozik ki Grace és a srác között, úgy söpörnek végig egymás életén, érzelmein, mint valami tornádó.
Én rettentően szerettem ezt a részt, iszonyúan vicces volt látni kettejük élcelődését, illetve Logan egójának megtépázását. De aztán jött a címadó baklövés, ami minden addigi állást elpusztított, és visszadobott a start mezőre. Olyan volt, mintha félig elolvastam volna egy könyvet, hogy aztán kezdhessem elölről. Bevallom, kicsit frusztrált, mindazonáltal teljes mértékben kárpótolt a tudat, hogy a szeleburdiságot félretéve valami sokkal szilárdabbnak lehetek tanúja. Gracék kapcsolata a baklövés utántól jóval komolyabbá, mélyebbé lényegül, főleg hogy egyéb tartalmak is becsúsznak (árulás, barátság megkérdőjelezése, családi problémák, karrier). A tiltott szerelem témaköre pedig átalakul a második esélyévé.

Ebben a műfajban elég nehéz újat mutatni, Elle Kennedy sem teszi, csupa jól ismert elemmel operál, ám ez engem egyáltalán nem érdekelt. Egyedül talán a listás dolog elnagyoltságát sajnálom, ám azt leszámítva úgy a kezembe ragadt a könyv, mintha életem legfantasztikusabb olvasmányához lett volna szerencsém. Logan kitartása a rá váró jövőképpel vegyítve totálisan megvett. Ráadásul a humor is szépen belesimult a környezetbe, félelmetesen jókat nevettem a srác találékonyságán, húzásain, vagy Grace bosszankodásán. Egy szónak is száz a vége, imádtam ezt a két idiótát!

Mindent egybevetve nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző, ami azért nem kis szó. A baklövés pergő, esemény- és érzelemdús regény barátságról, álmokról, kitartásról, rengeteg szenvedéllyel fűszerezve. És talán az sem utolsó szempont, hogy Logan lakótársai a korábbinál nagyobb mennyiségben vannak jelen - hol támogató, hol szívató szerepben -, ami egyben azt is jelenti, hogy Garrett és Hannah sorsát is tovább követhetjük.
Ami engem illett, imádtam; annyira, hogy le sem tettem, míg az utolsó betűig nem értem, közben pedig duplán olvadoztam - Logantől és a melegtől. Szóval ajánlom minden NA-t kedvelőnek, nem fogjátok megbánni!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Grace, Logan
Kedvenc jelenet: a próbatételek, Garrett-Logan beszélgetése, és a srácok szívatásai, Lorris
Negatívum: a listás dolog kicsit elnagyolt volt
Borító: 5/5
Sorozat: Off-Campus 2., de önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Ha velünk játszottál első résznél, emlékezhetsz, hogy jelenlegi jégkorongosokról kérdeztünk titeket, most is a jégkorong világában maradunk. Minden állomáson jéghokis kérdéseket találtok,ezekre a Rafflecopter megfelelő mezőiben kell helyesen válaszolnotok.
Játékra fel!
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Sorolj fel legalább három kötelező kelléket, ami egy jégkorongos esetében elengedhetetlen.




Nézzetek be a többi állomásra is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése