2017. december 5., kedd

Elle Kennedy - The Score

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a kedvelt Off-Campus sorozat harmadik része, ezúttal Deant és Allie-t ismerhetjük meg jobban. Vajon a nőfaló szépfiú megtalálhatja a megnyugvást és Allie a szerelmet?
Tartsatok velünk a nyolc állomásos blogturnén és közelebb hozzuk a történetet!


Elle Kennedy: The Score - A pont

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:
Oldalszám: 416 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
A srác a pályán és a lányoknál is sikert sikerre halmoz...
Allie Hayes nehéz időszakot él át. Diploma előtt áll, de fogalma sincs róla, mihez kezdjen az egyetem után, ráadásul a közelmúltban a régóta tartó kapcsolata is véget ért. Bár a vad, érzelemmentes szex nyilvánvalóan nem megoldás a problémájára, a jóképű hokisztárnak, Dean Di Laurentisnek képtelen ellenállni. Legalábbis egyszer, mert még a bizonytalan jövő sem elegendő ok arra, hogy Allie zűrös viszonyba bonyolódjon az egyéjszakás kalandok koronázatlan királyával.
De ezt a lányt nem lesz olyan egyszerű meghódítani.
Dean mindig megszerzi, amit akar. Csajokat, jó jegyeket, népszerűséget, csajokat… Igazi szívtipró, akinek egy lány sem mond nemet. Kivéve Allie-t. A belevaló csaj egyetlen éjszaka alatt fenekestül felforgatja a srác életét, majd kijelenti, hogy legyenek csak barátok. Na, azt már nem! Ennek csak akkor lehet vége, ha Dean úgy akarja. A srác minden csáberejét beveti, de amikor történik pár hatalmas változás az életében, fokozatosan rájön, hogy nemcsak a gólok számítanak… hanem a szerelem is.

Saját véleményem:
Csak szex és más semmi, Barátság extrákkal, Csak szexre kellesz - akár a felsorolt filmcímekkel is össze lehetne foglalni, miről szól A pont.
Elle Kennedy ezzel a kötettel merőben egyedi oldalról közelítette meg mind a sorozatot, mind magát a New Adultot, ugyanis Dean és Allie kapcsolata csak és kizárólag a szexen alapul (sokáig legalábbis). Nincsenek benne felesleges drámák, sallangok, gyötrő múlt, sötét titkok, csak két fiatal, aki szeretné kiélvezni az életet úgy és olyan módon, ahogy az átlagos fősulisok/egyetemisták legtöbbje. Tehát teljes mértékben az élvezeti kapcsolat kerül középpontba ahelyett, hogy valami komolyabb cselekményszál bonyolítaná az eseményeket.
Nem meglepő, hisz a hokisok közül Dean a testi örömök császára, ő az, aki imádja mások előtt csinálni, nem veti meg az édes hármas-négyeseket, és nagyjából minden izgatja, ami a szexel kapcsolatos. Jóval kanosabb és nyitottabb a többi srácnál, de pont emiatt tiszteli is a partnereit.
Dean karakterének az egyik legnagyszerűbb üzenete a nők tisztelete és egyenjogúként való elfogadása. Nem tárgyként kezeli őket, hanem azonos szintű partnerként. És valljuk be, ez ritka. Ha egy nő kedveli az egyéjszakás kalandokat, a társadalom skarlát betűvel illeti, szemben a férfiakkal... Számomra ez volt a kötet egyik erőssége, enélkül nem is működött volna.

Allie tökéletes társ Dean mellé, már csak azért is, mert ő az, aki a másik oldalt képviseli. Azokét a nőkét, akik nem mernek fejest ugrani a kalandokba a társadalmi elvárások vagy saját aggályaik miatt, pedig szó sincs arról, hogy prűdek lennének.
Nagyon jó kis szituációk születnek e kettősségből, főleg azután, hogy a páros az alkoholmámornak köszönhetően maratoni szexbe keveredik. A sosem duplázó Dean hirtelen Jacob-szindrómás lesz (Kicsi Dean csak Allie-re vágyik/gondolatára működik), míg a frissen szinglivé lett, kapcsolatfüggő Allie ugyancsak nem tud szabadulni vad emlékeitől... Innentől rövid önviaskodás vezet a felismerésig, ami egyenes út a testiségig.
Mostanra jócskán leszűrhettétek, hogy A pontban hangsúlyos szerepet játszik az erotika, méghozzá nagyon. Jóval fülledtebb, részletesebb, nyitottabb, kísérletezőbb, mint az eddigi kötetek, és ha nem is minden, de sok forog ekörül a téma körül - értve ezalatt valódi együttléteket, önkielégítést, gondolatokat, és mindenféle 18 karikás dolgot. Ezzel talán nem árt tisztában lenni, mégis fontos hangsúlyoznom: semmi alpári nincs benne.

Amiről fontos még szót ejtenem, az a bonyodalom jóleső hiánya. Egy kapcsolatfüggő és kalandvágyó páros esetében, akik olyan határozott nézetekkel és elvekkel rendelkeznek, mint Dean és Allie, annyi, de annyi sablonos csavarral lehetne számolni, kezdve a "csak azért is romantikus kapcsolatba kényszerítem és megtöröm" gondolattól, a papuccsá váló alfahímen át, a szörnyű nézeteltérésekig, hogy felsorolni nehéz lenne. A pontból viszont mindez hiányzik szerencsére. Legalábbis klasszikus értelemben.
Elmondani nem tudom, mennyire jó volt végre olyan sztorit olvasni, ahol a karakterek önazonosak maradtak, nem küzdöttek mindenféle démonnal, egyszerűen csak éltek. Hihetetlen, mennyire működőképes az egyszerűség, ha humorral, szenvedéllyel és izgalmas karakterekkel párosul!

A pont vicces, perzselő és szexi. egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Ajánlom minden Off-Campus rajongónak, illetve azoknak, akik szeretik a nem kevés erotikus tartalommal fűszerezett mai, bonyodalmaktól mentes New Adult regényeket. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Dean, Beau
Kedvenc jelenet: Alkonyat eszmefuttatás | a fürdőszobás-benyitós
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Off-Campus 3. kötete, de önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Dean és Allie imádnak filmeket nézni és sokszor beszélgetnek filmekről, sorozatokról. Mostani játékunkban egyszerű dolgotok lesz, minden állomáson filmekből találtok egy jellegzetes, ismert képet és ki kell találnotok melyik filmből származik a kép. A film címét a Rafflecopter megfelelő dobozába írjátok be.
Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

11/29 Insane Life
11/30 Könyvvilág
12/01 Sorok között
12/02 Angelika blogja
12/03 Deszy könyvajánlója
12/04 Kristina blogja
12/05 Dreamworld
12/06 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése