2018. április 9., hétfő

Colleen Hoover & Tarryn Fisher - Never Never 3.


Colleen Hoover és Tarryn Fisher a Soha, de soha előző két kötetében már bebizonyította, hogy remek párost alkotnak együtt. Hamarosan pedig minden titok kiderül, ugyanis áprilisban megjelenik a sorozat harmadik és egyben befejező része a Könyvmolyképző Kiadónál. Lehull a lepel Charlie és Silas amnéziájának okáról, arról, hogy vajon képesek-e ezt az állandó körforgást megállítani, és talán a legfontosabb, hogy tovább tudnak-e lépni a múlton és együtt maradnak-e a fiatalok. Ha kíváncsiak vagytok a válaszokra, tartsatok a blogturné 4 bloggerével, és játsszatok a könyv egy példányáért.


Colleen Hoover & Tarryn Fisher: Never Never 3. - Soha, de soha 3.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634573005
Oldalszám: 112 oldal
Fordító: Matyola Melinda

Fülszöveg:
Tudod, ki voltál valaha és ki akarsz lenni a jövőben?
Silas Nash és Charlize Wynwood kénytelen elmélyedni a múltban, hogy megoldják saját rejtélyeiket. Versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a szükséges válaszokat, mielőtt mindent elveszítenek.
Vajon vissza tudják szerezni, ami egyszer már az övék volt? Visszakaphatják-e a régi énjüket?

Saját véleményem:
A sorozat bizonyos részén lespoilereztem magamnak a nagy rejtélyt, ami sokakban keserű szájízt hagyott. A dolog pikantériája viszont, hogy bár tudtam a választ, mégsem értettem. Nem érthettem, mert Colleen és Tarryn nem olyan egyszerű válasszal szolgált, amit elolvasol, felfogsz és elkönyveled így vagy úgy. Ó, nem. Ehhez a válaszhoz bizony kellenek a fináléban összeálló érzelmek, események és minden, ami oda vezetett, ahova.
És hogy miért a végéről kezdem ezt a bejegyzést? Azért, mert míg az első kötet felvázol egy rejtélyt, amit a második némi krimiszállal bolondít, addig az utolsó rész szépen összeszövi a szálakat, értelmet ad minden apróságnak (netán új megvilágításba helyezi), hogy a végén feltálalja azt, amire minden olvasó várt.
Csakhogy Tarryn és Colleen sosem volt a szokványos megoldások híve, ők a különleges utak elkötelezettjei, s a végső válasz is ennek megfelelő: megosztó. Sokan talán kiakadtok rajta, és azon bosszankodtok majd, hogy lehetett így elintézni három könyvnyi bonyodalmat; de lesznek közöttetek olyanok is, akik hozzám hasonlóan tökéletesen megelégednek majd vele. Akárhogy is: az a szép ebben a sorozatban, hogy az olvasó egyéni világképétől, habitusától függ, miként dolgozza fel a történteket.

Mindazonáltal számomra a Never Never azért is különleges, mert kezdetektől fogva két úton halad. A misztikum épp annyira jelen van benne, mint a valóság. Nem külön-külön, hanem együtt, kézen fogva. Rajtunk, olvasókon múlik, mennyire fogadjuk be egyiket vagy másikat, miben hiszünk.
A harmadik kötetre ez méginkább igaz. Silaséknek is mind a két opciót végig kell zongorázniuk, miközben megpróbálnak rájönni, milyen összefüggés van az amnéziájuk, a családjaik közt történtek, valamint a sok, apró esemény között.
És bár az utolsó kötet egész rövidkére sikeredett, ez a tartalomból nem von le semmit. Drámai, fordulatos, vicces és romantikus. A főszereplők személyében nagyon mai, nagyon szerethető fiatalokat kapunk, olyanokat, akik megpróbálnak kihozni valami jót az újabb és újabb lehetőségekből.

A Soha, de soha 3. kicsit őrült, de gyönyörű lezárása (vagy kezdete?) Charlie és Silas történetének. Imádtam! Imádtam, hogy a szerzőpáros nem akart rámtukmálni semmit, hogy meghagyták számomra a válasz egyéni értelmezésének jogát, és hogy egy olyan, különleges utazásra invitáltak, amiben az ember, az érzelmek és a tettek játszották a főszerepet minden szürreális háttérelem dacára. Csak ajánlani tudom, ha valami egyáltalán nem szokványos olvasmányra vágytok.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Silas, Charlie
Kedvenc jelenet: a randi
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Never Never 3. része




Nyereményjáték


A játék során állításokat fogtok találni minden blogon, és azt kell eldöntenetek, hogy a szerzőpáros melyik tagjára vonatkoznak. A rafflecopter dobozba tehát, Colleen vagy Tarryn nevét várjuk.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A Dél-Afrikában született szerző 13 évesen költözött családjával Amerikába.




Nézzetek be a többi állomásra is

04/03 Könyvvilág
04/05 Sorok között
04/07 CBooks
04/09 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése