2018. február 27., kedd

Könyves meglepetésdoboz kalauz


Ami néhány hónappal ezelőtt még álomnak tűnt, az mára valósággá vált. Hazánkban a Book a Sloth Club hihetetlen bátorságról téve tanúbizonyságot, meghonosította a subscription dobozokat, azóta pedig gombamód jelennek meg az újabbnál újabbak.

Könyves meglepetésdobozok mindenütt... 

A jelenségnek (ami kísértetiesen hasonlít az egykori színező őrületre) tagadhatatlanul vannak előnyei és hátrányai. Jogosan merülhet fel a kérdés: vajon a magyar piac mennyi dobozt bír el? kiküszöbölhető-e, hogy egymástól függetlenül ne ugyanaz a könyv kerüljön egy-egy csapat dobozába?, és a sort még sokáig folytathatnánk. Ám az is biztos, hogy mi, vásárlók, színesebb palettáról válogathatunk.
E bejegyzésben a könnyebb választás végett összegyűjtöttem nektek a jelenleg elérhető könyves meglepetésdobozokat. Jó böngészést!
(Ezúton szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy egyetlen csapattal sem állok személyes kapcsolatban, egyikük sem szponzorál, tehát a bejegyzés érdekeltségektől mentes.)




Book a Sloth Club (BASC)

"Minden hónapban egy előre meghirdetett téma köré csoportosítva állítunk össze egy könyves meglepetés dobozt.

Minden doboz tartalmaz.. 

Egy frissen megjelent (YA) könyvet, amelynek műfaját előre közöljük ugyancsak, így mindig tudni fogjátok, hogy Fantasy, Romantikus vagy épp Kalandregényre számíthattok. 

Könyves meglepetések 

Az előre meghirdetett témához, illetve könyvhöz kapcsolódó ajándékokat. Amelyek lehetnek bögrék, zoknik, párnahuzatok, könyvjelzők, gyertyák és még sok más, egy könyvmolynak mindenképpen örömet szerző ajándékok."


Milyen csomagok rendelhetőek?
- Magyar YA doboz (6990,-)
- Angol YA doboz (8990,-)
- Fandom doboz (2018. májustól; 11990,-)
- Magyar YA+ doboz (májustól több műfajban)

Egyéb előnyök:
- Többhavi előfizetési lehetőség
- Törzsvásárlói rendszer
- Külföldre is rendelhető
- Megújuló, többfunkciós dobozok
- Havi nyereményjátékok
- Vevőközpontúság

Elérhetőségek:

Személyes véleményem:
Ugyan négyből három dobozuk esetében nem voltam maradéktalanul elégedett, mégis nagyon szorítok a csapatnak: mertek nagyot álmodni, meghallgatják a vásárlók pozitív és negatív véleményeit, keresik a megújulás és a fejlődés lehetőségét, nyitottak és lelkesek. Folyamatosan azon vannak, hogy kiküszöböljék a hibákat, és ez hónapról-hónapra látszik is. Februárra egészen magas szintet értek el dobozukkal. (Nálam Book a Sloth Club címke alatt találtok posztokat a dobozaikról.)




Reader Surprise MeglepetésDoboz

"Még több öröm szenvedélyes olvasóknak!
Kreatív könyves meglepetésdoboz.
Elbűvölő ajándék szeretteidnek és magadnak,
korlátozott példányszámban!

Mi az a Reader Surprise?
Egy csinos csomag egy nagyszerű könyvvel,
mellette pedig sok szuper meglepetés.
Garantáltan mosolyt csalnak az arcodra
és gazdagabbá teszik a gyűjteményedet.
Egyedi könyves ajándékok, olvasói ereklyék, csak neked!

Szeretnéd átélni a könyvmolyvarázslatot?
Most itt a lehetőség.
Tapasztald meg az elsők között, milyen élmény
kinyitni egy könyvmolyképzős dobozt!
Biztosan megérdemled.
Válassz most kedvedre a Happy, a VIP és a Luxury fokozatú csomagok közül!
A magasabb fokozatú csomagnál még több meglepetés ajándéknak örülhetsz.:)

Tudnivaló: a meglepetésdobozok különlegességük miatt
csak bankkártyás fizetéssel és futárral rendelhetők.
Jó hír:
a doboz ára tartalmazza a postaköltséget is.

Reader Surprise Meglepetésdoboz –
Megvalósítjuk az álmaidat."


Milyen csomagok rendelhetőek? 
- Happy fokozat (6999,- 5999,-)
- Luxury fokozat (11899,- 9999,-)
- VIP fokozat (9499,- 7999,-)
 
Egyéb előnyök: 
- Három fokozatban kaphatóak
- Biztosan kmk-s könyvet tartalmaz

Elérhetőségek: 

Személyes véleményem:
A Reader Surprise nagy előnye, hogy több árkategóriában is elérhető, így mindenki maga döntheti el, mire van pénze. Nekem a Luxury fokozathoz volt szerencsém, ami egy régebbi megjelenésű könyvvel tartalmazott többet a középkategóriánál, és a retro könyv+vászontáskával az alapnál. Ár-érték arányban vannak eltérések, cserébe viszont színben és tematikában is összefüggnek az ajándékok és könyvek. (A dobozról a blog fb oldalán találtok unboxing videót)




Good Stuff Box
"A legfontosabb, hogy bármilyen négy terméket belerakhatsz a kínálatból, csak 5990 forintot kell fizetned érte. Az egész dobozért csak 5990 forintot? Bizony!
A Good Stuff webshopban ugyanis nincs ára a termékeknek. A doboznak viszont van, 5990 – forintba kerül, és négy, bármilyen portékát bele rakhatsz, amit a shopban megtalálsz!
Vigyázz, a készlet folyamatosan változik. Lehet, hogy amit reggel kinéztél magadnak, este már nincs a shopban, mert valaki más is szemet vetett rá!
Valamennyi termék leírásánál megtalálod a kiszereléseket, de ha jól megnézed láthatod, hogy nem termékmintákkal, hanem teljes kiszerelésű, csomagolású szuper fincsi kozmetikumokkal, lakásdekorral, baba holmival dolgozunk."


Milyen csomagok rendelhetőek?
- Amilyet csak szeretnél, rajtad áll, mit pakolsz a dobozba.

Egyéb előnyök:
- Annál nagyobb előny nem is kell, hogy te magad állíthatod össze a doboz tartalmát.
- Akár 4 db könyvet is választhatsz.
- Folyamatosan megújul a kínálat.
- Filmes ereklyékre éppúgy lecsaphatsz, mint fincsi kozmetikumokra.
- Bármikor megrendelheted.
- Ajándéknak is szuper.

Elérhetőségek: 
http://goodstuff.hu/

Személyes véleményem:
Személyes tapasztalatom nincs, de jó ötletnek tartom a kezdeményezést, ráadásul igen széles körben kielégíti a vásárlói igényeket.
A Good Stuffról azonban érdemes tudni, hogy nem új kezdeményezés, nem is kifejezetten könyves vagy meglepetés, viszont annak, aki biztosra akar menni, remek választás.




BubbleBook

"A BubbleBook egy havonta megjelenő könyves meglepetés csomag, amelyben helyet kap egy maximum 90 napja megjelent magyar nyelvű romantikus és/vagy fantasy regény, és a havi témával összhangban lévő 4-5 könyves apróság.
A későbbiekben angol nyelvű könyves csomagok várhatóak.
A csapat nevéből adódóan minden csomagban helyet kap majd egy fürdőbomba vagy kézműves szappan a többi meglepetés mellett."
(forrás: napikonyv.com)

Milyen csomagok rendelhetőek?
- Magyar YA (8990,-)
- később angol nyelvű doboz is várható

Egyéb előnyök:
- (egyelőre nincsenek infóim)

Elérhetőségek:
https://www.bubblebook.hu

Személyes véleményem:
Személyes tapasztalatom a dobozzal itt sincs (még meg se jelent), de az mindenképpen szimpatikus, hogy a csapat kezdetektől fogva kikéri a leendő vásárlók véleményét mind ajándékban, mind a könyvek műfajában. Az ilyesfajta nyitottság mindig előny - legalábbis nálam biztosan.




MyBooKz

"A MybooKz könyves doboz, minimum 2db könyvet rejt. Annyiban megcsavartuk a dolgokat, hogy a két könyvnek a kategóriáját Te választhatod ki, kizárva így az olyan könyveket, amelyek nem érdekelnek. Természetesen meg is oszthatod a dobozt, az egyik könyvet magadnak, a másikat gyermekednek, barátodnak, családtagnak. A hat kategória közül kettőt választhatsz, persze minden hónapban választhatsz másik kategóriát. A könyvek kizárólag friss kiadások, 45 napon belül jelentek meg, hogy remélhetőleg még ne legyenek ott a polcodon. Minden könyv mellé különleges személyes ajándék is jár."
"A könyvek különlegesen válogatott minőségi kiadványok. Természetesen, a könyvek mellet meglepetéseknek is marad hely. Mivel a meglepetés az meglepetés, annyit árulhatunk, el lesznek az olvasáshoz használható hasznos dolgok. E mellet magyar kézművesek egyedi termékei fogjátok megtalálni, kizárólag kiváló minőségű, prémium különlegességek kapnak helyet, legyen az valami finomság, akár kozmetikum, dísztárgy. A kézműves termékek nem csak minták, hanem teljes értékű ajándékok! "

Milyen kategóriák választhatóak?
- Gyerekkönyvek 3-7 évig
- Gyerekkönyvek 8-12 évig
- Young Adult
- Non-Fiction (ismeretterjesztő, igaz történetek)
- Women’s Fiction (könnyed csajos témák, romantika)
- Misztikus (fantasy, sci-fi, krimi)

Egyéb előnyök:
- környezetbarát dobozok
- többhavi előfizetési lehetőség

Elérhetőségek:

Személyes véleményem:
Harmadszorra is ugyanazt tudom mondani: személyes tapasztalatom nincs a csapattal, ám az, hogy náluk két könyv kerül egyetlen dobozba, ráadásul a vevő választhatja ki, milyen műfajú is legyen az a kettő, nagyon izgalmasan hangzik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése